Wiebke & Les Garçons

20apr20:0022:00Wiebke & Les Garçons

Evenement Details

Eau de Chansons
Met hun programma Eau de Chansons nemen Wiebke & Les Garçons je mee in een wervelwind vol Franse muziek, met bloemige noten en een geur van Parijs, sigaretten, rode wijn en slapeloze nachten. Een geur vol herinneringen aan liefde en vreugde, aan woede en verdriet, soms respectloos en provocerend, dan weer liefelijk en fruitig. Een geur die past bij elke francofoon of francofiel ….

Vocaliste Wiebke Bonnet vertolkt samen met haar groep bekende en minder bekende Franse chansons op een eigenzinnige manier. Met haar persoonlijke betrokkenheid, bijzondere présence en intelligente observaties zijn haar concerten veel meer dan een uitermate prettige muzikale belevenis.

Wiebke Bonnet: zang & viool  / Jean Louis van Dam: piano & accordeon / Marcel Booij: contrabas & arrangementen / Franc auf dem Brinke-Snellen: slagwerk

Meer weten of alvast wat vóórgenieten? Kijk op https://www.chansons.nu/.

Link naar de Promovideo

Wiebke Bonnet

groeide op in Parijs en speelt sinds haar zesde viool. Later ontdekte zij haar talent voor zang. Na een klassieke muziekopleiding, onder meer bij Marie-Thérèse Ibos, ontwikkelde zij belangstelling voor andere genres. Zij trad op met jazz en de songs van Brecht/Weill, en kwam uiteindelijk terecht bij het Franse chanson. Toen viel alles op zijn plek. In 2017 won zij de Publieksprijs TV5 Monde bij het Concours de la Chanson Française in Den Haag.

 

Jean-Louis van Dam

(www.jeanlouisvandam.nl) is een allround pianist en accordeonist. Hij speelt in diverse bands en begeleidt een groot aantal bekende artiesten. Op weg naar Frankrijk stopt hij altijd bij Beaune om zijn voorraad aan Bourgogne-wijnen weer op te vullen. Jean-Louis deed (op inmiddels meer dan 60 cd’s) studiowerk voor diverse artiesten, en werkte 12 jaar als pianist, componist, arrangeur en orkestleider van de Nederlandse cabaretière Tineke Schouten. Ook begeleidde hij artiesten als Laura Fygi, Georgie Fame, Woody Shaw, Frans Poptie, Rita Reys, Annick Boer, Eddy Sanchez, Sanny Day, Johnny Meijer, Eddy Doorenbos, Meta de Vries, Joke Bruijs, Edwin Rutten e.v.a.

 

Marcel Booij

(www.marcelbooij.com) studeerde contrabas aan het Hilversums Conservatorium bij Koos Serierse en Edward Mebius. Sinds de jaren ‘90 is Marcel als bassist te horen op Jazzpodia, in het theater, op radio & TV en in de studio. Daarnaast werkt hij ook regelmatig als arrangeur voor diverse formaties. Marcel speelde samen met diverse bekendheden als Mike Boddé, Mike del Ferro, Hermine Deurloo, Johannette Zomer, Herman Nijkamp, Sebastian Altekamp, Angelo van den Burg, het Metropole Orkest, Harry Happel, Philip Paar en Scott Hamilton. Marcel tekent verantwoordelijk voor de arrangementen van de groep.

 

Franc auf dem Brinke-Snellen

(www.francaufdembrinke.com) is als drummer actief in de Nederlandse jazz & fusionscene en een autoriteit op het gebied van Braziliaanse muziek. Zodra het werk het toelaat rijdt hij in zijn Franse auto naar zijn Franse huis in Seillans en houdt hij er een Franse lifestyle op na. Franc begon een klassieke slagwerkstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, maar koos na enkele jaren definitief voor de drumset. Franc speelde met vele bekenden waaronder Deborah Carter, Rogerio Bicudo, Toon Roos, Bart Lust, Chris Hinze, David Friesen, Rick Margitza, Benjamin Herman, Maarten Ornstein en Thijs van Leer.

 

 

Meer

Tijd

(Zaterdag) 20:00 - 22:00(GMT+00:00)

Toegang

18,50 en OBA PAS 15,50

Klik hier voor de tickets

Tickets here!