Linneauskoor

13feb11:0012:00Linneauskoor

Evenement Details

Stadgenoten uit Amsterdam West kennen het Linnaeuskoor misschien van de Dodenherdenking op vier mei in de Hannie Dankbaarpassage. Al vier keer verzorgden ze een muzikale omlijsting van de herdenking met liederen van Theodorakis of met ons programma Oorlog en Vrede met teksten van Leo Vroman, Lucebert, Halbo C. Kool, H.M. van Randwijk en anderen op muziek van Jan-Paul van Spaendonck.

Het koor bestaat inmiddels langer dan een kwart eeuw. Ze zingen klassieke muziek en volksmuziek uit alle windstreken, maar ook uit het werk van Nederlandse dichters m/v van Bilderdijk tot Kopland en van Vasalis tot Hanny Michaelis. De teksten worden speciaal voor getoonzet door onze dirigent Jan-Paul van Spaendonck. Het grootste succes tot nog toe is Linnaeus, een botanische cantate, waarin zij de biografie van hun naamgever bezingen in dertien episodes. Hun cantate heeft inmiddels geklonken in de Hortus Botanicus van Amsterdam, Utrecht en Leiden en in de kassen van de Botanische tuin Zuidas.

Op 13 februari aanstaande zingen ze een koffieconcert in de bibliotheek met de titel Winterboek. Ze brengen een kleine ode aan de winters van vroeger met muziek van Schubert, Daniël van Huffelen, Jan-Paul van Spaendonck, Boudewijn de Groot en Bernard Zweers.
Jan-Paul van Spaendonck leidt het koor en Vaughan Schlepp begeleidt ze op de piano.

Volg ons op facebook: https://nl-nl.facebook.com/Linnaeuskoor

Entree €10, verkoop aan de deur

Meer

Tijd

13 februari 2022 11:00 - 12:00(GMT+02:00)