GIOIA LIVE | Bitter Sweet Dance / Liat Waysbort

27feb20:3021:30GIOIA LIVE | Bitter Sweet Dance / Liat Waysbort

Evenement Details

Gioia Fiorito kampt met een bipolaire stoornis. Lange tijd overheersten diepdonkere nachtmerries haar leven als de waanbeelden in haar hoofd werkelijkheid werden.  Op vol tempo, energiek en ontremd was ze als een niet te stuiten natuurkracht met een unieke beleving van de wereld om haar heen. Nu, tien jaar later, leeft ze een regelmatig leven, maar niet zonder de rijkdom van haar verbeelding. In Gioia Live eert ze samen met danseres Mara Hulspas de kracht van fantasie, droomt ze over de toekomst en reflecteert ze op het verleden. Met dans, video en tekst ontspint er zich een spel tussen waan en werkelijkheid. De warme, ongrijpbare en krachtige dans van Mara en de poëtische, humorvolle en scherpe reflecties van Gioia vloeien samen in een intense voorstelling die de autonomie van het individu viert.

Bitter Sweet Dance creëert sterk fysieke en licht absurde voorstellingen die tot in elke vezel van het lichaam doordringen. BSD ondermijnt clichés, rekt de definitie van wat ‘normaal’ is op en maakt al het menselijke tastbaar. Met Gioia Live wordt voortgebouwd op de filmdocumentaire Gioia die Liat Waysbort in 2019 met Laura Stek en die werd genomineerd voor een Gouden Kalf voor korte documentaires.

choreografie: Liat Waysbort
co-creatie & performance: Gioia Norina Melody Fiorito & Mara Hulspas
artistic associate & dramaturgie: Annette van Zwoll
coaching & tekstadvies: Grainne Delaney
lichtontwerp & technische productie: Maarten van Dorp
muziekmontage: Guido Verwer
zakelijke leiding: Marten Oosthoek
productie: Sabine Oldenburg
marketing & publiciteit: Maaike Tjepkema
met dank aan: Laura Stek, Witfilm, NTR, BAU Amsterdam
financieel ondersteund door: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds21, Prins Bernhard Cultuurfonds en BNG Cultuurfonds
bittersweetdance.com

 

Entree €14,50 / OBA-pas €12,50

Meer

Tijd

27 februari 2022 20:30 - 21:30(GMT+02:00)

Klik hier voor de tickets

Koop Tickets