OBA - Diorama verhalen 8+

04jan10:0012:00OBA - Diorama verhalen 8+

Evenement Details

Kom en reis mee terug in de tijd met onze boeiende workshop “Diorama verhalen”! Tijdens deze interactieve workshop leren kinderen over de trans-Atlantische slavernij en ontdekken ze een stuk gedeelde geschiedenis.

Kunstenaar Rita Maasdamme (1944-2016) heeft de geschiedenis van de trans-Atlantische slavernij verbeeld met creaturen en diorama’s. Deze tentoonstelling heeft 1 jaar en tot 3 september 2023 in het Amsterdam Museum gestaan. Haar doel was om de koloniale geschiedenis tastbaar te maken en in zachtheid te verbeelden. Haar motto: “Kennis van je eigen geschiedenis en cultuur zijn van belang voor de ontwikkeling van je identiteit, gevoel van eigenwaarde en zelfrespect.”
Onze beeldende docent vertelt in een introductie over het slavernijverleden, waarbij het echte kunstwerk van Rita Maasdamme van dichtbij wordt bekeken. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag met het maken van een gezamenlijk diorama, geïnspireerd door de diorama’s die ze in de presentatie hebben gezien en de verhalen die ze hebben gehoord.
De diorama’s zullen in de bibliotheek tentoongesteld worden voor het publiek.
We willen de kinderen echter niet alleen inspireren in de workshop, maar ook thuis. Ze maken een minidiorama waar ze thuis mee over in gesprek kunnen gaan.

Peggy Reiziger (nicht van Rita Maasdamme) heeft samen met Noémi Beyer een kunsteducatieve workshop gemaakt. Met De Maasdamme Collectie & Educatie gaan geschiedenis, creatie en educatie hand in hand.

Deze workshop maakt onderdeel uit van een reeks verschillende workshops in alle stadsdelen over het slavernijverleden. Op Keti Koti zullen we de deze workshops met elkaar verbinden.

OBA De Hallen | Hannie Dankbaarpassage 10 | 1053 RT Amsterdam
T: 020-5230900 | dehallen@oba.nl

Meer

Tijd

4 januari 2024 10:00 - 12:00(GMT-11:00)

Toegang

Gratis toegang, aanmelden verplicht!

Klik hier voor de tickets

Aanmelden hier!