Jong Klassiek@West

24nov11:3012:15Jong Klassiek@West

Evenement Details

Iedere laatste zondagochtend van de maand Jong Klassiek @ West door studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Deze keer met het Duo Due bestaande uit Zuzanna Skowronska (viool) en Lotte Grotholt (altviool)

Duo Due 

Het Duo Due bestaat uit Zuzanna Skowrońska( Viool) en Lotte Grotholt ( Altviool). Beide studeren ze aan de bachelor van het Conservatorium van Amsterdam.  Ze verdiepen zich in alle stijlen. Zo hebben ze Bach op het programma staan, maar ook Martinu en Bartok.

Zuzanna Skowrońska(1998) begon met vioolspelen toen ze 7 jaar oud was. Ze had haar eerste lessen op de State Music School in Warschau. Op haar elfde mocht ze optreden als solist met het school orkest. Dit optreden was in the Warsaw’s Fryderyk Chopin University of Music. Hier speelde ze een van Vivaldi’s vioolconcerten.

In 2015 ontving ze een studiebeurs en een onderscheiding als specialist violinist aan  de Wells Cathedral School. Hier studeerde ze bij Bridget Kirkland-Wilson en Catherine Lord. Ze speelde in het  Wells Virtuosi chamber orchestra, dat onder leiding staat van Matthew Souter. Met dit orkest heeft ze veel opgetreden in Groot Brittanie, Duitsland en Zwitserland. In Wales heeft ze haar voorliefde voor kamermuziek ontwikkeld. 

Zuzanna heeft masterclasses gevolgd bij o.a.: Konstanty Andrzej Kulka, Bartek Nizioł, Tomasz Tomaszewski, Janusz Wawrowski en  Magdalena Rezler. 

Op dit moment studeert ze bij Liviu Prunaru in het 2e jaar Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Lotte Grotholt(1998) begon met viool spelen op haar tiende. Op haar zestiende is ze overgestapt naar altviool en studeerde ze aan de jongtalentklas van het ARTEZ conservatorium. Ze heeft masterclasses gevolgd bij: Jurgen Kussmaul, Thomas Riebl, Jane Rogers ,  Pauline Sachse, Bruno Guiranna, Lucy van Dael en Nobuko Imai. Ze studeert op dit moment aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marjolein Dispa (3e jaars bachelor). Het instrument dat zij bespeelt is een Georg Aman (1704).

Ze speelt in verschillende kamermuziekensembles en orkesten. Hier treedt ze geregeld mee op.

Lotte heeft twee maal een aanmoedingingsprijs gewonnen op het Prinses Christina Compositie Concours ( in 2014 en 2016). Door deze prijs werd haar stuk in 2016 op gevoerd door het Trio Brulesco in Den Haag en Sint Niklaas.

Lotte heeft een barok altvioolstok ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Meer

Tijd

24 november 2019 11:30 - 12:15(GMT+00:00)