Jul
19
Thu
Summer Solos- Henny Jurriens Studio Summer Intensive
Jul 19 @ 20:30 – 21:45
Summer Solos- Henny Jurriens Studio Summer Intensive

HJS Summer Intensive dansvoorstelling
Tijdens deze voorstelling zijn er verschillende solo’s en duetten te zien van internationale dans deelnemers van de Amsterdam Summer Intensive program van de Henny Jurriens Studio. Op deze avond kunnen de deelnemers van de workshops zelf optreden met hun eigen werken.

Toegang: € 5,00
kaarten verkrijgbaar aan de bar

Jul
26
Thu
Summer Solos- Henny Jurriens Studio Summer Intensive
Jul 26 @ 20:30 – 21:45
Summer Solos- Henny Jurriens Studio Summer Intensive

HJS Summer Intensive dansvoorstelling
Tijdens deze voorstelling zijn er verschillende solo’s en duetten te zien van internationale dans deelnemers van de Amsterdam Summer Intensive program van de Henny Jurriens Studio. Op deze avond kunnen de deelnemers van de workshops zelf optreden met hun eigen werken.

Toegang: € 5,00
kaarten verkrijgbaar aan de bar

Aug
15
Wed
Grachtenfestival Concert: Lilith & Lulu
Aug 15 @ 20:00 – 21:30
Grachtenfestival Concert: Lilith & Lulu

Grachtenfestival Concert: Lilith & Lulu

Musici: Duo Mader & Papandreopoulos

In het donker van de nacht… De Amerikaanse componist William Bolcom laat de saxofoon klinken als een verleidelijk lied van een vrouw, het gegrom van een wild dier en het krijsen van een monster. Dit zijn de geluiden van Lilith, de wonderschone vrouw wiens hart vele malen gebroken is en terugkeert als boze geest op zoek naar wraak. Lilith is het aloude archetype van de femme fatale. Deze bovennatuurlijke femme fatale keert terug op aarde als mens, Lulu.

God created her for evil and for havoc,
To snare us and seduce us, to infect us
And to destroy us, never leaving finger prints 

Op deze wijze wordt Lulu op het toneel geroepen in Alban Berg’s laatste, gelijknamige opera. Ze wordt neergezet als menselijke slang en een onschuldige moordenares, gevormd door de moderne psychologie en beschaving, op weg naar zelfvernietiging. De saxofoon imiteert haar lied. 

De werken van Bolcom en Berg worden verenigd met muziek van Nadir Vaddena en de jonge Nederlandse componist Sam David Wamper. Duo Andreas Mader & Christos Papandreopoulos (saxofoon en piano) neemt je mee op een uitdagende en donkere reis vol met onverwachte klanken.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Café Belcampo en Oorkaan.

Aug
18
Sat
Grachtenfestival Concert: Achter de Coulissen & Maria by Callas
Aug 18 @ 13:00 – 14:30
Grachtenfestival Concert: Achter de Coulissen & Maria by Callas

Achter de Coulissen – 13:00

Nieuwsgierig naar aanstormend operatalent? In deze interactieve sessie wordt een tipje van de sluier opgelicht over wat het eigenlijk betekent om operazanger te zijn. Wat moet een zanger allemaal kunnen en hoe train je dat? Het publiek kan meedoen met een warming up en vragen stellen aan de jonge zangers en de coaches van de Performing Opera Summer School. Er is natuurlijk ook veel muziek! De zangers presenteren een aantal scènes waar ze aan gewerkt hebben.

Musici: Performing Opera Summer School

Maria by Callas – 14:30 – LOCATIE: DE FILMHALLEN

De documentaire Maria By Callas vertelt het levensverhaal van de bekende Amerikaans-Griekse operazangeres Maria Callas aan de hand van nooit eerder vertoonde video’s en foto’s. De documentaire toont veertig jaar na haar dood persoonlijke Super 8-films, eigen live-opnames, intieme brieven en zeldzame archiefbeelden waarin Maria Callas voor het eerst in kleur achter de schermen te zien is. Naast Callas zijn ook Aristoteles Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint Laurent, J.F. Kennedy, Luchino Visconti, Winston Churchill, Grace Kelly en Liz Taylor te zien in de film. Maria By Callas is een intiem portret van de beroemdste sopraan uit de twintigste eeuw.

De film Maria by Callas duurt in totaal 113 minuten. Voorafgaand aan de film wordt de korte film She Flies by Night van Flynn von Kleist en Luke Deane vertoond, die op 14 augustus tijdens het Grachtenfestival in premiere ging.

Na afloop gaan de artistiek leiders, David Prins en Elsina Jansen, en de zangers van de Performing Opera Summer School in gesprek over Maria by Callas en wat Maria Callas heeft betekent en nog steeds betekent. 

MARIA BY CALLAS – bioscooprelease 13 september – bekijk hier de trailer

Tickets:
Achter de Coulissen (€ 8)
Maria by Callas (€ 10)
Combiticket (€ 15)

Aug
24
Fri
Jeffrey Halford & The Healers
Aug 24 @ 20:15 – 22:00
Jeffrey Halford & The Healers

Jeffrey Halford & the Healers New King of Country on tour. Dat schreef NO DEPRESSION over Jeffrey Halford & The Healers verschenen CD Lo-Fi Dreams. Was het maar waar… we doen ons best.
De uit San Francisco afkomstige singer-songwriter Jeffrey Halford, maakte op zijn vorige albums Kerosene (1999), Hunkpapa (2001), Railbirds (2005) en Broken Chord (2007) trefzekere melodieuze blues roots rock. Samen met zijn band The Healers herrees het gezelschap in 2015 compleet uit het niets, als een Phoenix uit de as met de CD Rainmaker.
Rainmaker was, volgens Popmagazine HEAVEN, het beste album wat hij tot ver maakte. Gevolg was een promotie tournee door de Benelux en Duitsland in 2016. Daarop terugkijkend sommige songs, die nu plaats hebben genomen op zijn onlangs verschenen CD Lo-Fi Dreams, werden al op houdbaarheid getest tijdens de EU tournee.
Lo-Fi Dreams mag dan ook gezien worden als het resultaat van die energieke maar bovenal vermakelijke live shows. Halford doet dit met The Healers, de voortreffelijk rhythm sectie, bestaande uit producer en multi-instrumentalist Adam Rossi en bassist Bill Macbeath (Alvin Youngblood Hart, Carlos Guitarlos). Lo-Fi Dreams is een ijzersterke plaat geworden. Ieder liedje past in het totaalverhaal. Tekstueel en muzikaal ook live dik in orde. Halford’s zang en voortreffelijk gitaarspel zijn de kers op de slagroomtaart. Jeffrey Halford mag je misschien daarom wel het retro product van de huidige San Francisco Beatnik subcultuur noemen.

Toegang € 11,00

Nov
2
Fri
Senri Oe’s new album: Boys & Girls
Nov 2 @ 20:30 – 21:30
Senri Oe's new album: Boys & Girls

A great chance to see SENRI OE, Jazz Pianist and one of Japan’s top music artists, with very unique career as a massively popular Japanese pop star of the 80s and 90s, who opted out of that stardom to follow this boyhood dream of becoming a jazz pianist in U.S. SENRI OE, will perform dramatic solo works featuring new tracks from his 5th album “Boys & Girls” named after one of his signature hit songs. Even though this self-covered jazz album themed ‘Pop meets jazz, Jazz meets pop’, all tunes sound brand new compositions, it means he succeeded to create completely different world from the original pop songs. Join us in celebrating of this new album together, and his melodious jazz with a spice of romance, pureness, heartwarming, hesitation and sometimes a little bit craziness takes you on a journey to the nostalgia of your days as boys and girls’!

Nov
10
Sat
Shane Alexander
Nov 10 @ 20:15 – 22:00
Shane Alexander

Shane Alexander deelde in Amerika het podium met mensen als Jewel, John Hiatt, Suzanne Vega, Seal en classicrock bands als Styx en Yes. In Nederland deed hij dit met onder andere Bon Iver en Niels Geusebroek. Toen Alexander’s liedjes eenmaal opdoken in populaire TV series als Criminal Minds, Bones en Goede Tijden Slechte Tijden, erkende ook Giel Beelen, in zijn ochtend radioprogramma op 3FM, de kwaliteiten van deze veelzijdige singer-songwriter. Terwijl Alexander in de luwte druk bezig was met de opnamen van de CD “Bliss” werd het liedje, van zijn voorafgaande CD Ladera, Skyway Drive-In bijna 14 miljoen keer via Spotify gestreamd. Muziekliefhebbers die de klankleuren van Paul Simon, Elliot Smith, Jonathan Wilson of van John Mayer hoog hebben zitten, worden blij verrast door de enorme muzikale gedrevenheid van Shane Alexander.

Muziek maken is voor Shane Alexander veel meer dan musiceren en het beschrijven van zijn gevoelens en belevingen. Voor hem is het een ingewikkelde puzzel met momenten van pure, willekeurige creatieve gelukzaligheid.