Nov
20
Mon
Salon Lunaire @ Café
Nov 20 @ 19:30 – 22:30
Salon Lunaire @ Café

Salon Lunaire is een  maandelijkse culturele happening vol verrassende optredens, eigenzinnige presentaties en inspirerende  ontmoetingen. Tijdens Salon Lunaire worden kunstzinnige eieren gelegd en uitgebroed of bestaande broedsels voorzien van ‘nieuwe veren’. Muziek, theater, poëzie, literatuur en soms ook audiovisuele en beeldende kunst wisselen elkaar snel af of komen samen in nieuwe, ‘kruisbestoven’ vormen. Hier tussendoor is er gelegenheid voor alle aanwezigen, creatievelingen en publiek, om met elkaar in gesprek te gaan bij een drankje. Wat zij daarbij allemaal gemeen hebben, is hun liefde voor kunst, cultuur en de bevlogen scheppers en scheppingen daarvan. Initiator, organisator en presentator van Salon Lunaire is Lasca ten Kate.

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/groups/salonlunaire/ 
Toegang is gratis.

Nov
23
Thu
Thanksgiving Dinner at Café Belcampo
Nov 23 @ 18:30 – 22:00
Thanksgiving Dinner at Café Belcampo

The traditional Thanksgiving dinner which was held for many years at the American Book Center Treehouse will be held this year at Café Belcampo. At Belcampo there will be a delicious traditional menu to share. We’ll provide the basics: turkey, vegetarian main dish, mashed potatoes, gravy, dressing, sweet potatoes and corn. We ask you to bring a starter or dessert to share.

Doors open at 18:00
Dinner around 18:30 

Please make a reservation so we know how much food to prepare. You can reserve until the 19th of November.

Toegang: € 22,50 (drinks excluded – can be bought at the bar, bring your own desserts)
Please buy your tickets online: 

Nov
25
Sat
The Moon and You @ Café
Nov 25 @ 20:00 – Nov 26 @ 21:30
The Moon and You @ Café

Mountain Xpress and Sherwood’s Music Present: The Moon and You
At its core The Moon and You is a charismatic husband-and-wife team. Melissa Hyman plays cello, Ryan Furstenberg plays guitar and banjo. They sing in “voices that sound like they were made for one another” (Bill DeYoung, Connect Savannah). Together, the two form a sound that is warm and inviting, atmospheric and playful. Each is a well developed songwriter with a distinctive voice, and their songs range in style from classic to quirky. Lyrics-driven and intellectual with a keen ear for arrangement, they make music perfectly suited to a listening room or a pair of good headphones. This will be their fourth tour of Europe.

Toegang: € 12,50
https://cafebelcampo.stager.nl/web/tickets/181799

http://www.themoonandyou.com

 

Nov
26
Sun
Gratis Brunchconcert @ Entresol
Nov 26 @ 11:30 – 12:30
Gratis Brunchconcert @ Entresol

Een keer per maand wordt er in Café Belcampo een gratis brunchconcert georganiseerd, waarbij muziek uit alle windstreken ten gehore wordt gebracht!

Houd voor meer informatie onze website in de gaten: www.cafebelcampo.nl/agenda

Jazz on Sunday – The Library Sessions with Federica Lorusso @ Entresol
Nov 26 @ 16:00 – 18:00
Jazz on Sunday - The Library Sessions with Federica Lorusso @ Entresol

Het eigen Jazz muziek evenement van Café Belcampo; “The Library Sessions”.
Loop tijdens de The Library Sessions gezellig binnen bij Cafe Belcampo, waar je kunt genieten van een muzikale zondag namiddag en een glaasje wijn, bier of fris. Na een vast optreden wordt de middag voort gezet met een jamsessie waar diverse gastmuzikanten aan mee kunnen doen.

Toegang: gratis, reserveren niet nodig.

Triple Bill: Modern Bruises & More @ Entresol
Nov 26 @ 20:00 – 21:00
Triple Bill: Modern Bruises & More @ Entresol

“Cut and run”:
This group propelled in space; seeking new ways of relating, breaking out, getting lost and being found. Connecting through the pull between order and chaos. Together but alone. Alone but together. A piece by “modern bruises dance group”, choreography by Leila Bakhtali in collaboration with the dancers.

“A duet by Lotte&Kiki”:
Geïnitieerd door het moment dansen Kiki Boot en Lotte Dekkers een duet op uiteenlopende locaties in verschillende settings. Dit resulteert keer op keer in een unieke voorstelling volledig geïnspireerd op het nu. Vooraf zult u niet weten of u terecht komt in een abstract vormgegeven ingetogen wereld of juist een emotionele rollercoaster. Het bijzondere is, dat het voor de dansers evengoed een verrassing is.

“Meet modern bruises”:
A presentation of contemporary dance material performed by modern bruises dance group, a group that is sharing a creative and explorative space using one common language, the passion for dancing.

Choreographic material and guidance by Susan Hoogbergen.

Ticket price: € 10
Buy tickets: https://cafebelcampo.stager.nl/web/tickets/182012

Nov
28
Tue
Lezing Ons Amsterdam: “Van Beeldenstorm tot Kroningsoproer. Amsterdam als lastige stad” @ Entresol
Nov 28 @ 20:00 – 21:30
Lezing Ons Amsterdam:  “Van Beeldenstorm tot Kroningsoproer. Amsterdam als lastige stad” @ Entresol

Amsterdam staat bekend als lastige stad, waar met een zekere regelmaat grote oproeren plaatsvonden. Het Palingoproer (1886), het Aardappeloproer (1917) en het Jordaanoproer (1934) leven voort in het collectieve geheugen, maar is het Amsterdamse verleden echt zo rebels? Waren het incidentele uitbarstingen of was er een traditie van collectief protest? Verder teruggaand in het verleden blijkt dat er sinds de 16e eeuw veel veranderde in bijvoorbeeld de motieven om in opstand te komen, de vormen van geweld die gebruikt werden en de wijze van repressie. Maar ook zijn er een paar constanten aan te wijzen bij deze protestbewegingen. De afgelopen decennia zijn naar Amsterdamse begrippen rustig verlopen, maar kan dat weer veranderen?
Rudolf Dekker studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde op een onderzoek naar oproeren in de 17e en 18e eeuw. Onlangs publiceerde hij De Van Breestraat in Amsterdam 1900-2000. Van Mata Hari tot Pistolen Paul.

Toegang voor leden: gratis. Toegang voor niet-leden: € 5,00.
Voor deze activiteit hoeft u niet te reserveren. U bent van harte welkom.
Kijk voor meer informatie op: https://www.onsamsterdam.info/lezingen-en-excursies.html

Nov
29
Wed
Bijbeltafel Nassaukerk door Klaas Holwerda @ Tramhalte
Nov 29 @ 19:00 – 21:00
Bijbeltafel Nassaukerk door Klaas Holwerda @ Tramhalte

De Bijbeltafel is een bijeenkomst georganiseerd door de Nassaukerk met als thema: de bijbel lezen als cultureel erfgoed, zonder claim of taboe. Door de eeuwen heen hebben verhalen uit de bijbel tot de verbeelding gesproken en kunstenaars geïnspireerd. Wat kunnen deze eeuwenoude verhalen ons ook vandaag de dag nog vertellen?

Bijbelkenner Klaas Holwerda zorgt voor deskundige begeleiding en geeft achtergrondinformatie bij details die vragen oproepen omdat ze bijvoorbeeld verwijzen naar een cultuur die voorbij is.

Toegang: normaal € 5,- / met stadspas € 2,-
Aanmelden kan via: reservations@cafebelcampo.nl of holwerda@nassaukerk.nl
Kijk voor meer info op: www.nassaukerk.nl/bijbeltafel & https://www.facebook.com/KunstvespersNassaukerk

Dec
1
Fri
First Fridays Dance- Dance Connects & Emma Evelein groep @ Entresol
Dec 1 @ 20:30 – Dec 2 @ 22:00
First Fridays Dance- Dance Connects & Emma Evelein groep @ Entresol

Sinds september 2016 organiseert Café Belcampo i.s.m. First Fridays Amsterdam elke eerste vrijdag van de maand het dansprogramma “First Fridays Dance”. Het publiek kan op deze avonden komen genieten van verschillende dans optredens in een breed scala van dansstijlen.

. Emma Evelein groepEmma Evelein is afgestudeerd aan de urban/contemporary opleiding van de Hogeschool van de Kunsten Amsterdam. Naast het dansen in gezelschappen en projecten in Europa en Israel, choreografeert ze dans voor op toneel, in films, videoclips en commercials. Haar stijl is te herkennen aan de pure, snelle maar ook zachte bewegingen en rauwe dansintensie waar het om eerlijkheid en contact met elkaar gaat. De groep die vanavond gaat optreden werkt samen maar zijn ook apart van elkaar bezig in het werkveld in gezelschappen, dansprojecten, kindervoorstellingen, in bands, als zanger(es), choreografen, fotograferen en in musicals

Dance Connects Dance Company, een dansgezelschap van oudere en jonge dansers, laat een preview zien van de voorstelling PLEASE HANDLE WITH CARE, een stuk over breekbaarheid, over kracht en kwetsbaarheid van de ouderdom.

Na de voorstelling zal choreograaf Floortje Rous in gesprek gaan met het publiek. “Waarom zouden ouderen zich op toneel moeten laten zien?”, “Hoe kan dans welzijn bij ouderen bevorderen?” en “Wat kunnen ouderen betekenen voor de ontwikkeling van de moderne danskunst?”. 

Zowel de dansers en makers zelf als het publiek wordt om een reactie gevraagd om de interactie tussen beiden te stimuleren. Het publiek krijgt tevens de gelegenheid om kritische vragen te stellen en feedback te geven op de voorstelling. 

Toegang: € 10,00

tickets: 

Kijk voor meer info over First Fridays Amsterdam op: https://www.facebook.com/FirstFridaysAmsterdam/

Dec
2
Sat
Solo’s 6×6 #6 @ Entresol
Dec 2 @ 20:30 – Dec 3 @ 21:45
Solo’s 6x6 #6 @ Entresol

Solo’s 6 x 6 is een serie van zes avonden waarop zes jonge dansers/choreografen en acteurs/theatermakers zichzelf presenteren met een solo van maximaal 10 minuten. Met dit programma krijgen jonge  professionele/professioneel gerichte makers de kans om podiumervaring op te doen met een optreden op de entresol van Café Belcampo in de Hallen Amsterdam. Van ballet tot breakdance, van monoloog tot muziektheater en alles ertussen in! Kom de talenten bekijken!

Toegang: € 8,50
Reserveren via: reservations@cafebelcampo.nl
Kijk voor meer informatie op: www.cafebelcampo.nl of  https://www.facebook.com/kunstendialoog/

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Dec
3
Sun
Jazz on Sunday – The Library Sessions @ Café
Dec 3 @ 15:30 – 18:00
Jazz on Sunday - The Library Sessions @ Café

Het eigen Jazz muziek evenement van Café Belcampo; “The Library Sessions”.
Loop tijdens de The Library Sessions gezellig binnen bij Cafe Belcampo, waar je kunt genieten van een muzikale zondag namiddag en een glaasje wijn, bier of fris. Na een vast optreden wordt de middag voort gezet met een jamsessie waar diverse gastmuzikanten aan mee kunnen doen.

Met deze keer: Sander Nolan & Friends

Toegang: gratis, reserveren niet nodig.

Salsa op Zondag @ Café
Dec 3 @ 18:00 – 22:00
Salsa op Zondag @ Café

We beginnen de maand november met een gezellige Salsa en Bachata avond, georganiseerd door dansschool Swing Latino. Met DJ’s El Che en El Caliche én een Bachata dansworkshop die verzorgd wordt door Bachata Flow Dance Company!

Toegang: € 10,00 inclusief de Bachata dansworkshop
Reserveren via: info@swinglatino.nl of jorge@swinglatino.nl
Kijk voor meer informatie op: www.swinglatino.nl

Dec
7
Thu
PILGRIM @ Entresol
Dec 7 @ 20:00 – 21:30
PILGRIM @ Entresol

Christoph Irniger, saxen / Stefan Aeby, piano / Dave Gisler, gitaar / Raffaele Bossard, contrabas / Michi Stultz, drums 

De Zwitserse tenorsaxofonist, klarinettist en componist Christoph Irniger heeft een erg spannend kwintet bijeen weten te brengen onder de naam PILGRIM. De basis is improvisatie en de muziek van het vijftal gaat echt alle richtingen uit en dat maakt het net mysterieus en spannend.

In de sound van PILGRIM is iedere musicus even belangrijk, al springt de input van gitarist Dave Gisler er met de heerlijk schurende gitaarsolo’s misschien net iets bovenuit. Deze talentvolle muzikanten gaan voor de volle 100 % op en dat is te horen. PILGRIM leeft, zit vol dynamiek, energie en speelplezier.

Jazzkenners schreven het onderstaande:
„(…) a homegrown rising young sax star’s quintet“
Jazzwise Magazine UK

“Young Swiss saxophonist, composer Christoph Irniger is one to watch.
His blossoming stature on the European jazz scene is partly due to his invigorating and meticulous compositional approach. Pilgrim is a high-achieving unit, as the end results prove to be immensely satisfying.”
Glenn Astarita, All About Jazz

“Highly recommended!”
Ken Weiss, Cadence Magazine US

“The group’s versatility, its clever approach of dealing with contrasts and its full sound make it a group to take into account internationally.”
Henning Bolte, London Jazz News UK

Toegang: € 10,00
Voor meer informatie: www.christophirniger.com/en/projects/pilgrim

Dec
8
Fri
Amsterdam Language Café – All Languages Party! @ Café
Dec 8 @ 19:00 – 23:00
Amsterdam Language Café – All Languages Party! @ Café

Language lovers. What better way to spend your Friday evening than meeting nice people, practicing your favorite languages and sharing some good international food? We present The Amsterdam Language Cafe – Potluck Edition, where you can practice ALL languages and bring your own favorite dish from your home country and taste the dishes of other people’s countries.   

Bring your meal between 19:00 and 20:00. The buffet opens at 20:00.

Ticket: €3

For more information see: www.facebook.com/amsterdamlanguagecafe

Dec
10
Sun
Haydn op Zondag @ Entresol
Dec 10 @ 10:00 – 13:00
Haydn op Zondag @ Entresol

Aanvang openbare repetitie 10:00u, uitvoering 12:00u.

Haydn op zondag is een maandelijks project waarbij beroepsmusici, conservatoriumstudenten en goede amateurs bijeenkomen om binnen tweeënhalf uur een symfonie van Joseph Haydn in te studeren onder leiding van dirigent Bastiaan Witsenburg. De locatie is het sfeervolle en zonnige Café Belcampo in De Hallen.
De openbare repetitie begint om 10.00 en de uitvoering is om 12.00. Vanwege grote belangstelling is het verstandig om vroeg aanwezig te zijn om een zitplaats te bemachtigen.

Heb je meer vragen of wil je een keer meespelen bij Haydn op zondag? Mail dan naar haydnopzondag@gmail.com.

Toegang: gratis, donaties zijn welkom.
Aanmelden / reserveren: reservations@cafebelcampo.nl
Kijk voor meer info op: https://haydnopzondag.wordpress.com/ & https://www.facebook.com/haydnopzondag

Fearless Rose Human Rights Day Concert @ Entresol
Dec 10 @ 17:00 – 18:30
Fearless Rose Human Rights Day Concert @ Entresol

Fearless Rose: 6 well-tuned classical/world/jazz/improv vocalists give voice in many languages and styles to all that connects people: love, loss, grief, joy, work, fun, and the simple desire to live in peace.

The Rosies are: Jodi Gilbert, Nicoline Snaas, Marjan Linnenbank, Maryana Golovchenko, Jane de la Fosse and Laura Hassler.

Fearless Rose is an ambassador for Musicians without Borders.

Ticket: €10

For more information see: https://www.musicianswithoutborders.org/voices/ambassadors/ or https://www.facebook.com/Fearless-Rose-536276019824145

Dec
17
Sun
Jazz on Sunday – The Library Sessions @ Entresol
Dec 17 @ 15:30 – 17:30
Jazz on Sunday - The Library Sessions @ Entresol

Het eigen Jazz muziek evenement van Café Belcampo; “The Library Sessions”.

Loop tijdens de The Library Sessions gezellig binnen bij Cafe Belcampo, waar je kunt genieten van een muzikale zondag namiddag en een glaasje wijn, bier of fris. Na een vast optreden wordt de middag voortgezet met een jamsessie waar diverse gastmuzikanten aan mee kunnen doen.

Met deze keer: Roberto Haliffi and friends

Toegang: gratis, reserveren niet nodig.

Screening ‘De Reis van Khadija’ & Nagesprek @ FilmHallen/Café
Dec 17 @ 16:30 – 19:00
Screening ‘De Reis van Khadija’ & Nagesprek @ FilmHallen/Café

De Reis van Khadija is een meeslepend en authentiek verhaal over de Amsterdamse Khadija al Mourabit die op zoek gaat naar het verhaal van haar grootmoeder Mamma Allal in het Marokkaanse Rifgebergte. In Amsterdam zet Khadija zich al meer dan tien jaar in voor de strijd van Marokkaans-Nederlandse vrouwen voor meer rechten.

Na de documentaire is er een Q&A in Café Belcampo (naast de Filmhallen) met Khadija waar we onder het genot van diverse hapjes dieper in gaan op de onderwerpen uit de documentaire.

Toegang film: € 10,00
Nagesprek vrij toegankelijk
Reserveren via: kassa@filmhallen.nl
Kaartverkoop: https://www.filmhallen.nl/film/reis-khadija-inleiding/

Dec
18
Mon
Salon Lunaire @ Café
Dec 18 @ 19:30 – 22:30
Salon Lunaire @ Café

Salon Lunaire is een  maandelijkse culturele happening vol verrassende optredens, eigenzinnige presentaties en inspirerende  ontmoetingen. Tijdens Salon Lunaire worden kunstzinnige eieren gelegd en uitgebroed of bestaande broedsels voorzien van ‘nieuwe veren’. Muziek, theater, poëzie, literatuur en soms ook audiovisuele en beeldende kunst wisselen elkaar snel af of komen samen in nieuwe, ‘kruisbestoven’ vormen. Hier tussendoor is er gelegenheid voor alle aanwezigen, creatievelingen en publiek, om met elkaar in gesprek te gaan bij een drankje. Wat zij daarbij allemaal gemeen hebben, is hun liefde voor kunst, cultuur en de bevlogen scheppers en scheppingen daarvan. Initiator, organisator en presentator van Salon Lunaire is Lasca ten Kate.

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/groups/salonlunaire/ 
Toegang is gratis.

Dec
24
Sun
Gratis Brunchconcert @ Entresol
Dec 24 @ 11:30 – 12:30
Gratis Brunchconcert @ Entresol

Een keer per maand wordt er in Café Belcampo een gratis brunchconcert georganiseerd, waarbij muziek uit alle windstreken ten gehore wordt gebracht!

Houd voor meer informatie onze website in de gaten: www.cafebelcampo.nl/agenda