Oct
20
Fri
Dansvoorstelling: Asuka Watanabe en Yoshitaka Suzuki (entresol)
Oct 20 @ 20:30 – 21:30

Op deze avond presenteren deze 2 bijzondere Amsterdam-based dansers uit Japan hun eigen werken.

De dansstijl van Yoshitaka Suzuki is gebaseerd op de dansstijl UK Jazz Dance (UK underground jazz dance style, quick footwork dance),  maar wordt ook gemengd met Japans traditionele foilk art dance. 

Asuka Watanabe heeft een klassiek achtergrond en danste onder meer in stukken van choreografen als Maurice Causey, Miguel Oliveila, Tessa Cooke Sanne Clifforden en Sagi Gros.
Toegang: 10.00
Reserveren via: reservations@cafebelcampo.nl

Houd onze website in de gaten voor meer informatie!

Oct
21
Sat
Q.Art presenteert: “Festival 6 Continentes em Amesterdão e Utrecht” (entresol)
Oct 21 @ 16:00 – 21:45
Q.Art presenteert: "Festival 6 Continentes em Amesterdão e Utrecht" (entresol)

Q.Art’s festival “Festival 6 Continentes em Amesterdão e Utrecht” bestaat uit twee boekpresentatie, een concert en een muzikale verassing!

Boekpresentaties:

  • Het boek “Maria Mendes, uma biografia” wordt gepresenteerd door zijn vertaler Rui Mota in de vorm van een interview met de auter, Dirk Baartse.
  • Het boek “Een Portugese Droom” wordt gepresenteerd door professor Fernando Venâncio. De auteur, Marieke Woudstra, is ook aanwezig.

Concert:

  • Valter Lobo heeft al eerder in Amsterdam gespeeld o.a.op het AFAS podium als gast van de wereldberoemd Glen Hansard, tijdens het concert van Eddie Vedder.

Na de muzikale verrassing eindigen we de avond met de voortreffelijk Porto Caúnho!

Het programma:

  • 16:00 – 17:15: – Video presentatie “Sonhar não custa dinheiro”, over de kunstenares Maria Mendes, geregisseerd door o.a. Rui Mota, vervolgd door de boekpresentatie “Maria Mendes, uma biografia” van Dirk Baartse.
  • 17:45 – 18:30 – Boekpresentatie “Een Portugese Droom” van Marieke Woudstra door professor Fernando Venancio.
  • 20.15 – 21.00 – Concert “MEDITERRẨNEO” van Valter Lobo (Portugese muziek)
  • 21.15 – 22.15 – Muzikale verassing!

Toegang middagprogramma is gratis!
Toegang concert: € 17,00  / Studenten/stadspas/CJP: € 14,00

Kaartverkoop via: link volgt nog, houdt de website van Café Belcampo hiervoor in de gaten!

Reserveringen via: teresapinto@q-art.nl
Kijk voor meer informatie op: www.q-art.nl / https://www.facebook.com/Q.art.magazine.events/

Oct
22
Sun
Jazz on Sunday – The Library Sessions (café/begane grond)
Oct 22 @ 16:00 – 18:00
Jazz on Sunday – The Library Sessions (café/begane grond)

Het eigen Jazz muziek evenement van Café Belcampo; “The Library Sessions”.

The Library Sessions worden deze zondag geopend door ‘Roberto Haliffi & friends’, waarna de muzikale zondag namiddag voort wordt gezet met een jamsessie waar diverse gastmuzikanten aan mee kunnen doen.

Toegang: gratis, reserveren niet nodig.

KunstenDialoog presenteert: dansvoorstelling “Solo’s 6 x 6” #3 (entresol)
Oct 22 @ 20:30 – 21:30
KunstenDialoog presenteert: dansvoorstelling “Solo’s 6 x 6” #3 (entresol)

KunstenDialoog presenteert het programma “Solo’s 6 x 6”:  een serie van zes avonden waarop zes jonge dansers/choreografen en acteurs/theatermakers zichzelf presenteren met een solo van maximaal 10 minuten. Met dit programma krijgen jonge professionele/professioneel gerichte makers de kans om podiumervaring op te doen met een optreden op de entresol van Café Belcampo in de Hallen Amsterdam. Van ballet tot breakdance, van monoloog tot muziektheater en alles ertussen in! Kom de talenten bekijken!

Stichting KunstenDialoog ontwikkelt projecten op het raakvlak van kunst, cultuur en maatschappij en wil uitwisseling stimuleren tussen culturen, nationaliteiten en religies.

Toegang: € 8,50
Reserveren via: reservations@cafebelcampo.nl
Kijk voor meer informatie op: www.cafebelcampo.nl / https://www.facebook.com/kunstendialoog/

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Oct
24
Tue
Lezing Ons Amsterdam: “De toegang tot het huis, deel 2: ontwikkeling van snijraam en gevellantaarn” door Dik van Dijk (entresol)
Oct 24 @ 20:00 – 21:30
Lezing Ons Amsterdam: “De toegang tot het huis, deel 2: ontwikkeling van snijraam en gevellantaarn” door Dik van Dijk (entresol)

Een van de belangrijkste onderdelen van een huis was in voorgaande eeuwen de ingangspartij. In de eerste lezing over dit onderwerp werd de ontwikkeling van de platte en hoge stoep en de toegangsdeur belicht. Nu bekijken we eerst nog wat bijzondere deuren en deurplaatsingen, waarna we de geschiedenis van de bovenlichten of de zogenaamde snijramen in de loop der eeuwen volgen. Verreweg de meeste snijramen van Nederland zijn in Amsterdam te vinden.
Ook van de gevelverlichting met behulp van lantaarns of geïntegreerd in het snijraam volgen we de ontwikkeling. Geniet van de kleine dingen waar onze stad zo groot in is! Met de pothuizen in relatie tot de ingangspartij ronden we de toegang tot het huis af.
Naar aanleiding van deze lezing gaan we in 2018 wandelen langs de grachten, uiteraard volgens een andere route dan de wandelingen in oktober 2016.

Toegang: leden gratis / niet leden € 5,00
Voor deze activiteit hoeft u niet te reserveren. U bent van harte welkom.

Kijk voor meer informatie op: https://www.onsamsterdam.info/lezingen-en-excursies.html

Oct
27
Fri
Amsterdam Language Café (café/begane grond & entresol)
Oct 27 @ 19:00 – 23:30
Amsterdam Language Café (café/begane grond & entresol)

Learning a language is the best excuse for meeting new people! Join Amsterdam Language Café to meet new people and practice your foreign language skills (Dutch, English, French, Spanish, Italian, Norwegian, Japanese, Russian, Arabic, i.e. ALL languages are welcome) with other internationally minded people!
The ALC’s are joined by locals and internationals. With an average attendance of over 100 people per event, there’s always someone new to talk to.

Recent ALC editions included a Pot Luck BBQ with wonderful dishes from all around the world, an Open Stage and Karaoke.

Admission: small donation of € 3,00
Make your reservation at: http://www.meetup.com/Amsterdam-Language-Cafe/  
Also see: https://www.facebook.com/AmsterdamLanguageCafe

Oct
28
Sat
Dansvoorstelling: “Ballet Bernasconi Mudita Arts for Peace” by Laura Rae Bernasconi (entresol)
Oct 28 @ 20:30 – 21:30
Dansvoorstelling: “Ballet Bernasconi Mudita Arts for Peace” by Laura Rae Bernasconi (entresol)

Ballet Bernasconi Mudita Arts for Peace gives dance performances that combine ballet, AcroYoga and Odissi Indian Dance to explore and express the full spectrum of emotion, allowing the audience member to vicariously experience the feelings.
Admission: € 10,00

Reservations via: reservations@cafebelcampo.nl

Check for more information: www.balletbernasconi.com / www.facebook.com/laura.r.bernasconi

Oct
29
Sun
Gratis Brunchconcert! (entresol)
Oct 29 @ 11:30 – 12:00
Gratis Brunchconcert! (entresol)

Een keer per maand wordt er in Café Belcampo een gratis brunchconcert georganiseerd, waarbij muziek uit alle windstreken ten gehore wordt gebracht!

Houd voor meer informatie onze website in de gaten: www.cafebelcampo.nl/agenda

Van winkelstraat naar verblijfstraat debat ‘Kinkerboulevard’ (tramhalte)
Oct 29 @ 16:00 – 18:00
Van winkelstraat naar verblijfstraat debat ‘Kinkerboulevard’ (tramhalte)

De Koffiesalon, Bodytec Lounge en Seoul Food, ze verschenen de afgelopen jaren in de Kinkerstraat. Parfumerie La Brune, vishandel Zwarthoed en de Schoenenreus verdwenen uit het straatbeeld. De bekende straat in Amsterdam-West ondergaat een transformatie van een winkelstraat naar een verblijfstraat, waar Engels de voertaal is. Wat zijn de oorzaken van de veranderingen? Hoe zien de veranderingen eruit? Wat betekent dit voor de straat en bewoners? En hoe ziet de Kinkerstraat er over tien jaar uit? Tijd voor reflectie over de Kinkerstraat anno 2017.

Eva Pel (beeldend kunstenaar en stadsgeograaf) geeft samen met Marieke Geljon (stadsgeograaf) een tijdsbeeld van de Kinkerstraat met de tentoonstelling ‘Kinkerboulevard’ in OBA de Hallen. De laatste jaren hebben zij de veranderingen in de Kinkerstraat geobserveerd en bijgehouden. Het resultaat is een tentoonstelling die bestaat uit een foto-installatie en een publicatie met interviews, foto’s en cijfermateriaal. Daarnaast organiseren ze een publieksprogramma met 5 ‘guided tours’ door de Kinkerstraat. Onderdeel van het publieksprogramma zijn twee debatten. Hier wordt gesproken over de veranderingen in de Kinkerstraat en veranderingen in winkelstraten in grote steden in een algemener perspectief. Op de Kinkerboulevard tiplijn (06-19055996) kunnen bewoners en passanten hun tips/klachten/opmerkingen over de veranderende Kinkerstraat kwijt per sms of voicemailbericht.
Toegang: € 5,-

Reserveren en kaartverkoop via: kinkerboulevard@gmail.com
Kijk voor meer informatie op: https://www.facebook.com/Kinkerboulevard/

Nov
4
Sat
Solo’s 6 x 6 @ Entresol
Nov 4 @ 17:30 – 21:30
Solo’s 6 x 6 @ Entresol

Solo’s 6 x 6 is een serie van zes avonden waarop zes jonge dansers/choreografen en acteurs/theatermakers zichzelf presenteren met een solo van maximaal 10 minuten. Met dit programma krijgen jonge  professionele/professioneel gerichte makers de kans om podiumervaring op te doen met een optreden op de entresol van Café Belcampo in de Hallen Amsterdam. Van ballet tot breakdance, van monoloog tot muziektheater en alles ertussen in! Kom de talenten bekijken!

Toegang: € 8,50
Reserveren via: reservations@cafebelcampo.nl
Kijk voor meer informatie op: www.cafebelcampo.nl of  https://www.facebook.com/kunstendialoog/

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Nov
5
Sun
Salsa op zondag @ Ground floor
Nov 5 @ 18:00 – 22:00
Salsa op zondag @ Ground floor

We beginnen de maand november met een gezellige Salsa en Bachata avond, georganiseerd door dansschool Swing Latino. Met DJ’s El Che en El Caliche én een Bachata dansworkshop die verzorgd wordt door Bachata Flow Dance Company!

Toegang: € 10,00 inclusief de Bachata dansworkshop
Reserveren via: info@swinglatino.nl of jorge@swinglatino.nl
Kijk voor meer informatie op: www.swinglatino.nl

Nov
10
Fri
“Alternative Bodies” @ Entresol
Nov 10 @ 20:30 – 22:00
"Alternative Bodies" @ Entresol

Christina Mertzani and Evangelos Poulinas / free fall present “Alternative Bodies” at Café Belcampo. “Alternative Bodies” is a duet that deals with the union and the difference. Two obviously different bodies, a male and a female, are trying to co-exist, to unite, to recognise their common place and their oppositions. In their endeavour they visit secret layers of their personality and forgotten places of their developing path. Instincts and emotions are bursting out and taking them over. Their bodies are mixing forming one entity while they try to comprehend each other. Unexpected combinations are taking a shape as a result of their actions.

Toegang: € 10,00
Reserveren via: reservations@cafebelcampo.nl
Kijk voor meer informatie op: www.facebook.com/freefallco

Nov
12
Sun
Haydn op zondag @ Entresol
Nov 12 @ 10:00 – 13:00
Haydn op zondag @ Entresol

Aanvang openbare repetitie 10:00u, uitvoering 12:00u.
Haydn op zondag is een maandelijks project waarbij beroepsmusici, conservatoriumstudenten en goede amateurs bijeenkomen om binnen tweeënhalf uur een symfonie van Joseph Haydn in te studeren onder leiding van dirigent Bastiaan Witsenburg. De locatie is het sfeervolle en zonnige Café Belcampo in De Hallen.
De openbare repetitie begint om 10.00 en de uitvoering is om 12.00. Vanwege grote belangstelling is het verstandig om vroeg aanwezig te zijn om een zitplaats te bemachtigen.

Heb je meer vragen of wil je een keer meespelen bij Haydn op zondag? Mail dan naar haydnopzondag@gmail.com.
Toegang: gratis, donaties zijn welkom.
Aanmelden / reserveren: reservations@cafebelcampo.nl
Kijk voor meer info op: https://haydnopzondag.wordpress.com/ & https://www.facebook.com/haydnopzondag

Jazz on Sunday – The Library Sessions @ Café
Nov 12 @ 15:30 – 18:00
Jazz on Sunday - The Library Sessions @ Café

Het eigen Jazz muziek evenement van Café Belcampo; “The Library Sessions”.
Loop tijdens de The Library Sessions gezellig binnen bij Cafe Belcampo, waar je kunt genieten van een muzikale zondag namiddag en een glaasje wijn, bier of fris. Na een vast optreden wordt de middag voort gezet met een jamsessie waar diverse gastmuzikanten aan mee kunnen doen.

Toegang: gratis, reserveren niet nodig.

Nov
25
Sat
The Moon and You @ Café
Nov 25 @ 19:00 – 23:30
The Moon and You @ Café

At its core The Moon and You is a charismatic husband-and-wife team. Melissa Hyman plays cello, Ryan Furstenberg plays guitar and banjo. They sing in “voices that sound like they were made for one another” (Bill DeYoung, Connect Savannah). Together, the two form a sound that is warm and inviting, atmospheric and playful. Each is a well developed songwriter with a distinctive voice, and their songs range in style from classic to quirky. Lyrics-driven and intellectual with a keen ear for arrangement, they make music perfectly suited to a listening room or a pair of good headphones. This will be their fourth tour of Europe.

Mountain Xpress and Sherwood’s Music Present: The Moon and You