Feb
25
Sun
Larret Koor: Hoogtepunten uit de Drei Groschen Oper en West Side Story @ Entresol
Feb 25 @ 11:30 – 12:30
Larret Koor: Hoogtepunten uit de Drei Groschen Oper en West Side Story @ Entresol

Een herhaling van het concert dat het koor (onder leiding van Evert van Malkenhorst, met solisten en instrumentale begeleiding) in augustus j.l. heeft gegeven in LARRET in de Dordogne (Frankrijk). Met hoogtepunten uit de Drei Groschen Oper en West Side Story.

Feb
27
Tue
Lezing Ons Amsterdam: Rondje Lisse & De Schuttersmaaltijd @ Entresol
Feb 27 @ 20:00 – 21:30
Lezing Ons Amsterdam: Rondje Lisse & De Schuttersmaaltijd @ Entresol

Rondje Lisse met de familie Six.
Vorig jaar was historicus Geert Mak te gast in Lisse. Aanleiding was zijn boek De levens van Jan Six. Deze Amsterdammers dragen vanouds de titel ‘Heer van Hillegom’. Behoudens een enkele voetnoot, bleef Lisse in Maks verhaal buiten beeld. Reden voor Jan Broekhuizen om na te gaan welke telgen van deze notabele familie van zich hebben doen spreken in Lisse. Wie waren zij? Waar hielden ze zich mee bezig? Welke relaties onderhielden zij? Dan komen al snel andere hooggeplaatsten in beeld en worden er verrassende verbanden gelegd.
In het voorjaar verplaatste de stadselite zich van het onwelriekende Amsterdam naar frissere buitengebieden. De lezing heeft daardoor een hoog Amsterdam-gehalte. Ook kunstenaars als Rembrandt en Frans Hals zijn nadrukkelijk aanwezig. Tenslotte toont de lezing wat het dorp Lisse, ook in deze tijd, belangstellenden te bieden heeft.

De Schuttersmaaltijd van Van der Helst
Dit prachtige groepsportret van Bartholomeus van der Helst hangt in een eigen zaal nabij de eregalerij van het Rijksmuseum. Het fascineert de bezoeker; je komt ogen tekort. Wie en wat is er op te zien? Waar gaat het om en welke symboliek zit er in? Wie was de opdrachtgever en waar kwam het te hangen? Van der Helst introduceert ons bij de elite van Amsterdam in de Gouden Eeuw.

Adres: Bibliotheek De Hallen (bovenzaal, er is geen lift aanwezig), Hannie Dankbaarpassage 10, ingang Tollensstraat (tram 7 en 17 Ten Katestraat, tram 3 en 12 Kinkerstraat)
Bijzonderheden: Parkeren: € 3,00 per uur.
Kosten voor leden: € 0,00. Kosten voor niet-leden: € 5,00.

Voor deze activiteit hoeft u niet te reserveren. U bent van harte welkom.

 
Feb
28
Wed
Bijbeltafel Nassaukerk door Klaas Holwerda @ Tramhalte
Feb 28 @ 19:00 – 21:00
Bijbeltafel Nassaukerk door Klaas Holwerda @ Tramhalte

De Bijbeltafel is een bijeenkomst georganiseerd door de Nassaukerk met als thema: de bijbel lezen als cultureel erfgoed, zonder claim of taboe. Door de eeuwen heen hebben verhalen uit de bijbel tot de verbeelding gesproken en kunstenaars geïnspireerd. Wat kunnen deze eeuwenoude verhalen ons ook vandaag de dag nog vertellen?

Bijbelkenner Klaas Holwerda zorgt voor deskundige begeleiding en geeft achtergrondinformatie bij details die vragen oproepen omdat ze bijvoorbeeld verwijzen naar een cultuur die voorbij is.

Toegang: normaal € 5,- / met stadspas € 2,-
Aanmelden kan via: reservations@cafebelcampo.nl of holwerda@nassaukerk.nl
Kijk voor meer info op: www.nassaukerk.nl/bijbeltafel & https://www.facebook.com/KunstvespersNassaukerk

Mar
1
Thu
VIA by André Viamonte (Indie) @ Entresol
Mar 1 @ 20:15 – 21:45
VIA by André Viamonte (Indie) @ Entresol
VIA moet gezien worden als een muzikaal en geïntegreerd resultaat van een wereld “in het tijdperk van de globalisering, waar verschillende stijlen bij elkaar komen en waar verschillende talen versmelten en we slechts een universele taal spreken, die bestaat uit emotie.“

Onderdeel van het Q.Festival2018, een Festival van Portugese Muziek met een totaal van 10 concerten, van februari t/m juni.

Mar
4
Sun
De Liedjestovenaar Kinderconcert @ Entresol
Mar 4 @ 11:00 – 12:00
De Liedjestovenaar Kinderconcert @ Entresol

De interactieve voorstelling ‘Welkom allemaal’ van de Liedjestovenaar zit boordevol mooie,vernuftige liedjes in verschillende stijlen en ritmes. De Liedjestovenaar wordt begeleid door haar Magische Muzikant Rick Piepers op gitaar en piano. 

Je hoort lieve, ondeugende en grappige teksten gecombineerd met onder andere Latijns Amerikaanse bolero (Kusje op je wang), swingende jazz (‘Retteketet, retteketet’), Wals en Mariachi (‘Het schommellied’) en Rock ‘n Roll (‘Dansje met Mama’).  

De voorstelling eindigt met het lied ‘Tekening’ van haar tweede album, waarbij de kinderen worden uitgenodigd om samen te gaan tekenen. Kinderen worden op betoverende wijze meegenomen in de improvisaties en het samenspel. 

Jazz on Sunday – The Library Sessions @ Café
Mar 4 @ 15:30 – 18:00
Jazz on Sunday - The Library Sessions @ Café

Het eigen Jazz muziek evenement van Café Belcampo; “The Library Sessions”.
Loop tijdens de The Library Sessions gezellig binnen bij Cafe Belcampo en geniet van een muzikale zondag namiddag en een glaasje wijn, bier of fris. 

Muzikanten deze editie:
Alessio Calore, bas
Mastro Gregori, drums
Federica Lorussa, piano en vocalen

Toegang: gratis, reserveren niet nodig. 

Mar
10
Sat
De Sprookjesavonturen van Ana en Mira @ Entresol
Mar 10 @ 11:00 – 12:00
De Sprookjesavonturen van Ana en Mira @ Entresol

Pianisten Anamaria Stamp en Mira Gavrisiu spelen Peter en de Wolf, Hans en Grietje en natuurlijk Ma Mere L’oye. Al deze stukken zijn vertaald naar een quatre-mains uitvoering, behalve Ma Mere L’oye dat origineel al voor quatre-mains geschreven is. 

Peter en de Wolf door Sergei Prokofiev is een welbekend muzikaal sprookje, waarin personages als Pieter, de vogel en de kat verschillen instrumenten vertegenwoordigen en we Pieter volgen op zijn avontuur om de wolf te vangen. 

Hans en Grietje door Engelbert Humperdink is een bekend sprookje. In dit specifieke gedeelte speelt de componist met zijn muziek de wandeling door de bossen opzoek naar huis na. 

Ma Mere L’Oye is een stuk dat gebasseerd is op vijf Franse sprookjes zoals Beauty and the Beast en Doornroosje.

Mar
11
Sun
Haydn op Zondag @ Entresol
Mar 11 @ 10:00 – 13:00
Haydn op Zondag @ Entresol

Haydn op zondag is een maandelijks project waarbij beroepsmusici, conservatoriumstudenten en goede amateurs bijeenkomen om binnen tweeënhalf uur een symfonie van Joseph Haydn in te studeren onder leiding van dirigent Bastiaan Witsenburg.

In december 1779 begon de bouw van het nieuwe operahuis van Esterházy, nadat het oude volledig was afgebrand. Voor deze gelegenheid schreef Haydn de 70e symfonie, die we zullen gaan spelen op 11 februari. 

De openbare repetitie begint om 10.00 en de uitvoering is om 12.00. 

Heb je meer vragen of wil je een keer meespelen bij Haydn op zondag? Mail dan naar haydnopzondag@gmail.com.

Culturele Zondag: Midden-Oosterse Muziekdag @ De Hallen
Mar 11 @ 12:00 – 17:00
Culturele Zondag: Midden-Oosterse Muziekdag @ De Hallen

Culturele Zondag: Midden-Oosterse Muziekdag met optredens en workshops in De Hallen galerij. Programma volgt. 

Mar
15
Thu
A Presença, Serena e Terna @ Entresol
Mar 15 @ 20:15 – 21:45
A Presença, Serena e Terna @ Entresol
‘De Aanwezigheid, Sereen en Teder’ is de title van het optreden met originele muziek van HÉLDER BRUNO, gecomponeerd en georkestreerd voor piano, snarenkwartet en sopraan, samen met de projectie van specifieke en exclusieve foto’s (voor dit optreden en voor elk van de stukken) van Lieve Tobback.

Het concert in Amsterdam is voor piano solo.

Voorverkoop (via Stager – linkje volgt later – incl. € 1 servicekosten):

  • € 17
  • € 15 (voor stadspashouders)
  • € 10 (voor studenten)

Aan de deur:

  • € 18

Onderdeel van het Q.Festival2018, een Festival van Portugese Muziek met een totaal van 10 concerten, van februari t/m juni.

Mar
16
Fri
Amsterdam Language Café @ Café
Mar 16 @ 19:00 – 23:00
Amsterdam Language Café @ Café

Language lovers. What better way to spend your Friday evening than meeting nice people and practicing your favorite languages?

Ticket: €3

For more information see: www.facebook.com/amsterdamlanguagecafe

Mar
17
Sat
A Tribute to Charles ‘Janko’ Visser
Mar 17 @ 20:15 – 22:00
A Tribute to Charles 'Janko' Visser

A tribute to the recently deceased musician and composer Charles ‘Janko’ Visser.

Met speciaal voor dit evenement gemaakte choreografieen op muziek van Charles Visser. Carmen Rozestraten & Laura Bernasconi en met pianist Rodolfo Ravissant.

Toegang 11 euro.

Mar
18
Sun
Mappamondo @ Entresol
Mar 18 @ 11:00 – 12:00
Mappamondo @ Entresol

Een 2+ voorstelling die prikkelt om de natuur om ons heen opnieuw te ontdekken.

Kijken, luisteren, ruiken, aanraken. Rotsen, gebergte, graslanden, oerwouden. Er bestaan zoveel verschillende landschappen op onze planeet! 

De aarde ruikt, de aarde klinkt. Met zand, aarde water en stenen, creëren een danseres en een slagwerker een eigen wereld vol kleuren en klanken. Dansend op flarden muziek afkomstig uit verschillende continenten en op de geluiden van de natuur, nemen de spelers het publiek mee op een denkbeeldige reis over de aarde. 

Mappamondo is een muzikale en zintuiglijke voorstelling voor kinderen vanaf  2 jaar, waarin de geluiden en klanken van de aarde tot leven komen.

De pers over Mappamondo: “Meeslepende wereldreis voor tweeplus” Theaterkrant***
“De bewegingstaal van danseres Leila Bakhtali is meteen een feest van herkenning voor de peuters in de zaal. Ze roepen: ‘Dat kan ik óók!’ Of: ‘Oóóh, dat kan ik niet !’”.
“In Mappamondo nemen een muzikant en een danseres hun enthousiaste publiek van twee plus moeiteloos mee op een enerverende reis over de wereld.” Theaterkrant sept 2017 

“Een mooie kennismaking met theater voor de jongsten. Inventief en impulsief. Kort maar krachtig. Speels en levenslustig. Een avontuur voor de jongsten.” PZC aug 2017

Enteeprijs regulier € 7,50 / met OBA-pas € 5,-

 
Mappamondo @ Entresol
Mar 18 @ 15:00 – 16:00
Mappamondo @ Entresol

Een 2+ voorstelling die prikkelt om de natuur om ons heen opnieuw te ontdekken.

Kijken, luisteren, ruiken, aanraken. Rotsen, gebergte, graslanden, oerwouden. Er bestaan zoveel verschillende landschappen op onze planeet! 

De aarde ruikt, de aarde klinkt. Met zand, aarde water en stenen, creëren een danseres en een slagwerker een eigen wereld vol kleuren en klanken. Dansend op flarden muziek afkomstig uit verschillende continenten en op de geluiden van de natuur, nemen de spelers het publiek mee op een denkbeeldige reis over de aarde. 

Mappamondo is een muzikale en zintuiglijke voorstelling voor kinderen vanaf  2 jaar, waarin de geluiden en klanken van de aarde tot leven komen.

De pers over Mappamondo: “Meeslepende wereldreis voor tweeplus” Theaterkrant***
“De bewegingstaal van danseres Leila Bakhtali is meteen een feest van herkenning voor de peuters in de zaal. Ze roepen: ‘Dat kan ik óók!’ Of: ‘Oóóh, dat kan ik niet !’”.
“In Mappamondo nemen een muzikant en een danseres hun enthousiaste publiek van twee plus moeiteloos mee op een enerverende reis over de wereld.” Theaterkrant sept 2017 

“Een mooie kennismaking met theater voor de jongsten. Inventief en impulsief. Kort maar krachtig. Speels en levenslustig. Een avontuur voor de jongsten.” PZC aug 2017

Enteeprijs regulier € 7,50 / met OBA-pas € 5,-

 
Jazz on Sunday – The Library Sessions @ Café
Mar 18 @ 15:30 – 18:00
Jazz on Sunday - The Library Sessions @ Café

Het eigen Jazz muziek evenement van Café Belcampo; “The Library Sessions”.
Loop tijdens de The Library Sessions gezellig binnen bij Cafe Belcampo en geniet van een muzikale zondag namiddag en een glaasje wijn, bier of fris. 

Muzikanten deze editie:
Alessio Calore, bas
Mastro Gregori, drums
Federica Lorussa, piano en vocalen

Toegang: gratis, reserveren niet nodig. 

Salsa op Zondag @ Entresol
Mar 18 @ 18:00 – 22:00
Salsa op Zondag @ Entresol

Op deze zondag een gezellige Salsa en Bachata avond, georganiseerd door dansschool Swing Latino. Met DJ’s El Che en El Caliche én een Bachata dansworkshop die verzorgd wordt door Bachata Flow Dance Company!

Toegang: € 10,00 inclusief de Bachata dansworkshop
Reserveren via: info@swinglatino.nl of jorge@swinglatino.nl
Kijk voor meer informatie op: www.swinglatino.nl

Mar
19
Mon
Salon Lunaire @ Café
Mar 19 @ 20:00 – 22:45
Salon Lunaire @ Café

Salon Lunaire is een  maandelijkse culturele happening vol verrassende optredens, eigenzinnige presentaties en inspirerende  ontmoetingen. Tijdens Salon Lunaire worden kunstzinnige eieren gelegd en uitgebroed of bestaande broedsels voorzien van ‘nieuwe veren’. Muziek, theater, poëzie, literatuur en soms ook audiovisuele en beeldende kunst wisselen elkaar snel af of komen samen in nieuwe, ‘kruisbestoven’ vormen. Hier tussendoor is er gelegenheid voor alle aanwezigen, creatievelingen en publiek, om met elkaar in gesprek te gaan bij een drankje. Wat zij daarbij allemaal gemeen hebben, is hun liefde voor kunst, cultuur en de bevlogen scheppers en scheppingen daarvan. Initiator, organisator en presentator van Salon Lunaire is Lasca ten Kate.

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/groups/salonlunaire/ 
Toegang is gratis.

Mar
20
Tue
Double Bill: Patrcia Bardi (Vocal Dance) & Alex Maguire (Music) / Kenzo Kusuda & his latest explorations
Mar 20 @ 20:15 – 21:15

Pindrop Echoes Through
Dance/voice artist Patricia Bardi and pianist Alex Maguire create performances that build bridges and dismantle boundaries between movement, voice and music. They allow room for the unexpected to emerge while creating finely tuned and evocative atmospheres of emotion, memory and image. 

Kenzo Kusuda & his latest explorations
More details soon


Patricia Bardi is a dance/voice artist, choreographer, improviser, educator, bodywork specialist, licensed natural health practitioner and registered somatic movement therapist.

 Kenzo Kusuda is a Holland-based Japanese choreographer / dancer. In his works he reveals the poetry of the dancing body. Kusuda takes the audience to a world filled with imagination. His work is possessed of a mystic beauty that lies beyond the perception of our physical senses. Simply with the body’s movement on an almost empty stage, …

Mar
23
Fri
Laura Bernasconi Dance @ Entresol
Mar 23 @ 20:30 – Mar 24 @ 21:45
Laura Bernasconi Dance @ Entresol

De uit San Francisco afkomstige danseres, docente en choreografe Laura Bernasconi is reeds jaren een gerenommeerde gastartiest in Nederland. Samen met een groep van locale en internationale dansers presenteert zij  een aantal werken, met invloeden uit o.a. klassiek ballet, Indiase dans en acrobatische yoga.

Mar
24
Sat
Try-Out Castor en Pollux: De Sterrentweeling
Mar 24 @ 10:30 – 11:30
Try-Out Castor en Pollux: De Sterrentweeling

Een muzikale kindervoorstelling rond de mythes over het sterrenbeeld Tweeling. 

Kijk je ’s avonds wel eens naar de sterren? Ken je misschien zelfs een paar sterrenbeelden? Achter elk sterrenbeeld schuilt een oeroud verhaal. Het Epos Ensemble neemt je mee in zo’n verhaal in hun voorstelling over Castor en Pollux, van het sterrenbeeld Tweeling. Deze broertjes willen allebei niets liever dan een held worden. Ze vragen zich af: wanneer ben je een held? Wat moet je daarvoor doen? En wat als ze allebei een held willen worden, kan dat eigenlijk wel?

Het kwintet laat met de spannende muziek van componist Fredriksson horen hoe de Tweeling op avontuur gaat. De musici spelen op fluithoboklarinetfagothoorn, vijf klassieke blaasinstrumenten.

Theatermaakster Iris van der Ende schreef het verhaal dat ze baseerde op de Griekse mythen.

Samen verweven ze verhaal en muziek, met als resultaat een boeiende muzikale vertelvoorstelling voor jong en oud.

Leeftijd: 9 t/m 109 jaar 
Scholen: voor scholen is er een lespakket beschikbaar

Mar
25
Sun
Gratis Brunchconcert: Duo Ebano @ Entresol
Mar 25 @ 11:30 – 12:30
Gratis Brunchconcert: Duo Ebano @ Entresol

Een keer per maand wordt er in Café Belcampo een gratis brunchconcert georganiseerd, waarbij klassieke muziek uit alle windstreken ten gehore wordt gebracht!

Met deze keer Duo Ebano (Marco Danesi / Paolo Gorini)
After many years of friendship we decided to share, besides the common interests in life, a professional music experience in Milan. This is how Duo Ebano was born.

Due to Marco’s experience in New York Duo Ebano went through a pause period. This gave us, despite the distance, the opportunity to grow musically and work on new projects that have been developed since the Duo met again and settled in Amsterdam in 2015.

 

Kindervoorstelling OBA: Meneer Bork zoekt een woord @ Entresol
Mar 25 @ 12:30 – 13:30
Kindervoorstelling OBA: Meneer Bork zoekt een woord @ Entresol

Een muzikale theater voorstelling waarin hardop wordt nagedacht over de wonderen van taal. Meneer Bork houdt erg van rust en regelmaat, maar wel raakt hij af en toe de weg kwijt, vergeet soms waarvoor hij de deur uit ging en haalt de namen van mensen en dingen door elkaar. Woorden verwarren hem steeds vaker. Hij zou zo graag willen vertellen hoe hij zich voelt, maar heeft geen woord dat dit lijkt te beschrijven. Dus hij gaat op zoek naar dat woord.

Meneer Bork zoekt een woord is een filosofisch georiënteerde voorstelling voor kleuters, waarin ook daadwerkelijk met ze van gedachten wordt gewisseld. Publiek wordt niet alleen gevraagd mee te denken over het woord dat Meneer Bork zoekt om zijn gevoel uit te drukken, maar we gaan ook samen nadenken over wat een woord eigenlijk is; Wie bedenkt woorden? Waar komen ze vandaan? Zijn woorden van iedereen? Hoeveel woorden zijn er eigenlijk en bestaat er voor alles dat je kent een woord?

Tekst: Mariëlle van Sauers
Regie: Rob de Kuiper
Spel: Gustav Borreman en Bente Jonker
Compositie: Janfie van Strien
Filosofie: Rod Hageman
Vormgeving: Moniek Spaans en Sanders Decorbouw
Kleding: Jiska van Vliet
Techniek: Bas Steenstra
Zakelijke leiding: stichting i-2,3/ Bas Steenstra

Na een succesvol tournee in 2016/2017 langs theaters met zowel vrije- als schoolvoorstellingen is de voorstelling ook weer te zien in het toneelseizoen van 2017/2018.

Geschikt voor BSO groepen 1 t/m 3, bibliotheken alsook voor bijzonder onderwijs in de leeftijd van 4-8 jaar.

Mede mogelijk gemaakt met steun van het Fonds voor de Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst en het VSB fonds. Met dank aan stichting 2 Turven Hoog en stichting Lezen & Schrijven. 

Mar
27
Tue
Lezing Ons Amsterdam: “Petersburg, Roem der Hoven” door Harry Donga @ Entresol
Mar 27 @ 20:00 – 21:30
Lezing Ons Amsterdam: “Petersburg, Roem der Hoven” door Harry Donga @ Entresol

Christoffel van Brants kocht in 1709 een buitenplaats met 20 hectare land aan de Vecht tegenover Nigtevecht. Hij liet hier door de architect Simon Schijnvoet een van de mooiste buitenplaatsen aan de Vecht aanleggen waarvan de tuinen legendarisch werden. Beroemd werd ook het bezoek van tsaar Peter de Grote en zijn gemalin tsarina Alexandra aan deze buitenplaats waarvan de naam natuurlijk al veelzeggend was. Dit bezoek en de prachtige tuinen zijn in 1717 vereeuwigd door de graveur Stoopendaal. Twaalf van deze gravures verschenen in het beroemde boek De Zegepraalende Vecht. Kortgeleden is een tweede serie hand ingekleurde gravures ontdekt en deze is nu in full-color gepubliceerd in een nieuw boek over de buitenplaats met de titel Petersburg, Roem der Hoven. Als een van de initiatiefnemers en medeauteur wil Harry Donga graag het spannende verhaal van Petersburg vertellen. Ook hoe het verdwenen is en wat er nog van te zien is.

Adres: Bibliotheek De Hallen (bovenzaal, er is geen lift aanwezig), Hannie Dankbaarpassage 10, ingang Tollensstraat (tram 7 en 17 Ten Katestraat, tram 3 en 12 Kinkerstraat)
Bijzonderheden: Parkeren: € 3,00 per uur.
Kosten voor leden: € 0,00. Kosten voor niet-leden: € 5,00.

Voor deze activiteit hoeft u niet te reserveren. U bent van harte welkom.

 
Mar
30
Fri
Passover Seder @ Entresol
Mar 30 @ 18:00 – 20:30
Passover Seder @ Entresol

Joods paasdiner. Tweetalig geleid door Danny Feingold. Inclusief diner en traditionele liederen. Meer informatie volgt.

Mar
31
Sat
Laura Bernasconi Dance @ Entresol
Mar 31 @ 20:30 – Apr 1 @ 21:45
Laura Bernasconi Dance @ Entresol

De uit San Francisco afkomstige danseres, docente en choreografe Laura Bernasconi is reeds jaren een gerenommeerde gastartiest in Nederland. Samen met een groep van locale en internationale dansers presenteert zij  een aantal werken, met invloeden uit o.a. klassiek ballet, Indiase dans en acrobatische yoga.

Apr
15
Sun
Salsa op Zondag @ Entresol
Apr 15 @ 18:00 – 22:00
Salsa op Zondag @ Entresol

Op deze zondag een gezellige Salsa en Bachata avond, georganiseerd door dansschool Swing Latino. Met DJ’s El Che en El Caliche én een Bachata dansworkshop die verzorgd wordt door Bachata Flow Dance Company!

Toegang: € 10,00 inclusief de Bachata dansworkshop
Reserveren via: info@swinglatino.nl of jorge@swinglatino.nl
Kijk voor meer informatie op: www.swinglatino.nl

Apr
26
Thu
Amsterdam Language Café @ Café
Apr 26 @ 19:00 – 23:00
Amsterdam Language Café @ Café

Language lovers. What better way to spend your Friday evening than meeting nice people and practicing your favorite languages?

Ticket: €3

For more information see: www.facebook.com/amsterdamlanguagecafe