Westwoord café met Chris Keulemans

16mrt20:0021:15Westwoord café met Chris Keulemans

Evenement Details

Tijdens het Westwoord café zal Revka Bijl in gesprek gaan met schrijver Chris Keulemans over zijn boek ‘Gastvrijheid’.

 

Op woensdag 16 maart 2022 gaat Chris Keulemans, auteur van het recent verschenen boek Gastvrijheid in gesprek met interviewer Revka Bijl. In zijn boek Gastvrijheid neemt hij de lezer mee op reis langs zijn herinneringen en observaties en onderzoekt hij wat het betekent om te delen wat je hebt en je echt open te stellen voor een ander.

Keulemans stelt in zijn boek zijn eigen twaalf huisregels voor gastvrijheid op. Wat betekent gastvrijheid? En welke rol speelt gastvrijheid in zijn leven. We gaan samen met het publiek in gesprek. Na afloop is er een signeersessie en kun je het boek aanschaffen.

Revka Bijl (1986) is schrijver, docent en moderator. Ze studeerde journalistiek in Utrecht en Londen en filmwetenschappen in Amsterdam. In 2019 verscheen haar debuutroman Gapen onder Water bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Momenteel werkt ze aan haar nieuwe boek. 

Chris Keulemans (Tunis, 1960), was tot september 2014 artistiek directeur van de Tolhuistuin in Amsterdam. Keulemans groeide op in onder meer Bagdad, Irak. In 1984 richtte hij de Amsterdamse literaire boekhandel Perdu op, dat nog altijd bestaat. In 1990 begon hij als programmamaker bij De Balie, centrum voor cultuur en politiek in Amsterdam. Van 1995 tot 1999 was hij hier directeur.

 

Hij publiceerde diverse boeken, fictie en non-fictie, en publiceerde talrijke artikelen over kunst, engagement, migratie, muziek, cinema en oorlog in o.a. de Volkskrant en Vrij Nederland. Hij schreef essays voor publicaties van Jonas Staal, Lidwien van de Ven, Anna Tilroe, Gert Urhahn, Fiona Tan en de tentoonstelling The Unwanted Land (2010-2011). Voor een onderzoek over kunst in tijd van crisis of gewapende conflicten reisde hij door steden als Beirut, Jakarta, Algiers, Prishtina, Sarajevo, Tirana, New York, New Orleans en Ramallah, waar hij talrijke gedreven en getalenteerde kunstenaars opzocht. Recent verscheen Gastvrijheid (Uitgeverij Jurgen Maas, 2021), een mix van reisverhalen, herinneringen, observaties en verbeelding over de kunst van de gastvrijheid.

 

 

Meer

Tijd

16 maart 2022 20:00 - 21:15(GMT+02:00)