Westwoord café: auteur Naeeda Aurangzeb in gesprek met Revka Bijl

30nov20:0021:30Westwoord café: auteur Naeeda Aurangzeb in gesprek met Revka Bijl

Evenement Details

Tijdens het Westwoord café zal Revka Bijl in gesprek gaan met auteur Naeeda Aurangzeb over haar pas verschenen boeken 365 dagen Nederlander en He, lekker ding, 365 dagen vrouw.

 Journalist en radio- en tv presentator bundelde in haar boek 365 dagen Nederlander de stereotyperende, discriminerende en islamofobe opmerkingen die ze op een willekeurige dag van het jaar toegeworpen krijgt, door collega’s en door vrienden. Revka Bijl interviewt Naeeda Aurangzeb over alledaags racisme en seksisme. Als je het nog niet zag, dan ga je het nu zeker zien.

Naeeda Aurangzeb (1974) is journalist en radio- en tv-presentator. Voor de NTR presenteerde ze de Halvemaan en was ze co-presentator van Bureau Buitenland bij de NPO. Daarnaast was ze verslaggever op Radio 1 bij Nieuws en Co. Eerder publiceerde ze onder meer Verdreven Palestijnen, en ze maakte de documentaires Met het gezicht naar het Oosten en Kerstnacht Bethlehem. Ze woonde en werkte enkele jaren in Tel Aviv-Jeruzalem en de VS.

Revka Bijl (1986) is schrijver, docent en moderator. Ze studeerde journalistiek in Utrecht en Londen en filmwetenschappen in Amsterdam. In 2019 verscheen haar debuutroman Gapen onder Water bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Momenteel werkt ze aan haar nieuwe boek. 

Westwoord café is een samenwerking tussen OBA en KunstenDialoog met steun van Stadsdeel West.

 

Toegang is gratis, wel graag aanmelden

Meer

Tijd

30 november 2021 20:00 - 21:30(GMT+02:00)

Locatie

OBA/Café Belcampo

Hannie Dankbaarpassage 10

Other Events

Klik hier voor de tickets

Meld je hier gratis aan

Get Directions