Sonic West - Soundtrackcity

04jul18:0020:00Sonic West - Soundtrackcity

Evenement Details

Sonic West breidt zich uit naar de fietsparkeergarage onder De Hallen! Beeldend kunstenaar Michiel Huijsman ontwierp in opdracht van Gemeente Amsterdam een 80 meter lange bont beschilderde wand met foto’s van bewoners van West die hebben deelgenomen aan Sonic West. Bewoners die bijzondere geluiden hebben gehoord zijn in beeld gebracht door de fotografen Michiel Landeweerd en Sergio Gridelli, samen met hun geluid. Hoe ziet hun geluid er uit? Met wat fantasie kun je dat zien op de Sonic West Wall. Maar er zal ook wat te horen zijn: De buurtgeluiden zijn door geluidskunstenaars van Soundtrackcity verwerkt tot zes multichannel muziekstukken die de reusachtige fietsparkeergarage omtoveren tot concertzaal.

Oud West, hoe klinkt dat? Het antwoord op deze vraag geeft Sonic West, een initiatief van Soundtrackcity en OBA Amsterdam.
Ontdek het geluidslandschap van de buurt.

Sonic West is een buurtproject waarin bewoners samen met kunstenaars de geluiden van hun directe omgeving in kaart brengen en van commentaar voorzien. Met het interactieve geluidskunstwerk in OBA De Hallen kun je alle geluiden beluisteren. Sonic West is een levend archief dat steeds wordt aangevuld met nieuwe geluiden en ervaringen.

Meer

Tijd

4 juli 2019 18:00 - 20:00(GMT+00:00)