Grachtenfestival presenteert: RUW

14aug11:0012:00Grachtenfestival presenteert: RUW

Evenement Details

Een muziek en dans performance, waarbij niks moet maar alles mag. Geïmproviseerde muziek gaat over in recent gecomponeerde muziek. 

Zangeres Rianne Wilbers, multi-instrumentalist Jornt Duyx en danseres Sil Dekkers vinden elkaar in het verleggen van grenzen en ontdekken de pracht en praal in het onstuimige.
Ieder mens kent het. De emotionele momenten en uitspattingen die zomaar wel eens opborrelen. Door deze ruwe kant ontstaat er dan veel wrijving in jouw leven. Vervolgens vraag je je af: “Wat moet ik ermee?”. Sommigen duwen deze gevoelens weg en anderen exploderen.

Hoe dan ook ligt er een taboe op het tonen van heftige emoties en is dat volgens velen: ‘lelijk’. Via woord, zang, nieuw gecomponeerde muziek, improvisatie, gechoreografeerde beweging en vrije expressie geven we je een inkijkje in de verborgen schoonheid van de ruwe kanten van de mens. 

 

Rianne Wilbers is een zangeres die graag risico’s neemt, uitdagingen aangaat en mensen verbindt. Ze studeerde klassieke zang aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg waar ze al snel in aanraking kwam met nieuwe muziek. Als ambassadeur en pionier van hedendaagse muziek werkt Rianne graag samen met levende componisten. Daarnaast verkende en verkent ze nog steeds de grenzen van haar stem en haar klassieke achtergrond door middel van improvisatie en experiment. 

Jornt Duyx (1983) is een muzikale duizendpoot die werkt als componist, producer en multi-instrumentalist. De combinatie van compositie, improvisatie, beheersing van meerdere instrumenten en een muziektechnologische focus geven hem de mogelijkheid met weinig restricties muzikale ideen vorm te geven. Hij is actief in verschillende bands (Jerboah, Nunq) en speelt regelmatig in gelegenheidsformaties en theaterproducties. Zijn muziek valt te beschrijven als speels, melodieus, ritmisch gelaagd en maakt dwarsverbindingen tussen zeer uiteenlopende stijlen en genres.

 

Sil Dekkers heeft als kind altijd gedanst en is dol op het podium. Ze is in 2013 afgestudeerd aan de dansacademie in Tilburg. Ze heeft met verschillende choreografen en dans/theater gezelschappen samen gewerkt, waaronder MAAS theater, Dans in Rotterdam & voorstellingen voor kinderen. In de corona tijd is Sil gestart met LOS. Een online dansproject waarbij deelnemers worden uitgedaagd zo vrij mogelijk te dansen, het hoofd leeg te maken van overtollige gedachten, emoties de vrije loop te laten en hierbij vooral geen oordeel te hebben over zichzelf.

Meer

Tijd

(Zondag) 11:00 - 12:00(GMT-11:00)

Klik hier voor de tickets

Gratis Toegang