Ons Amsterdam: Lezing “MVRDV” door Wendeline Dijkman (de Gebouwengids)

22mrt20:0022:00Ons Amsterdam: Lezing “MVRDV” door Wendeline Dijkman (de Gebouwengids)

Evenement Details

Elke vierde zondag van de maand vertelt Ons Amsterdam verschillende verhalen over Amsterdam.
MVRDV is een van de meest spannende architectenbureaus in Nederland. Het bureau, opgericht door de architecten Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries, heeft in Nederland veel ontworpen.
In de Zoom-lezing van 20 april 2021 zijn bijzondere projecten als The Valley in Amsterdam en het Depot van het Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam langsgekomen. Inmiddels zijn deze projecten opgeleverd en wordt er tijdens de lezing gekeken hoe die er nu uitzien. Ook het Stedelijk Museum Schiedam wordt toegelicht, een woongebouw in St. Michielsgestel en de tijdelijke trap naar het dak van het Groot Handelsgebouw. Daarnaast worden de plannen voor Oosterwold en de Floriade, beide gebiedsontwikkelingen in Almere, bekeken. MVRDV heeft veel projecten in het buitenland gerealiseerd zoals de Marble Arch Hill in Londen, de Binhai bibliotheek in China en het Expo 2000-paviljoen in Hannover, Duitsland, dat inmiddels herontwikkeld wordt.
Adres: Bibliotheek De Hallen (bovenzaal, er is geen lift aanwezig), Hannie Dankbaarpassage 10, ingang Tollensstraat of Ten Katestraat (tram 7 en 17 Ten Katestraat, tram 3 Kinkerstraat)
Parkeren: € 5,10 per uur (parkeergarage De Hallen)
Kosten voor leden: gratis, niet-leden € 5,00.

Meer

Tijd

22 maart 2022 20:00 - 22:00(GMT+02:00)

Klik hier voor de tickets

Klik hier voor tickets