Dit is een terugkerend evenement

Marie Goeminne - Workshop 'Dansen met de doden'

27sep10:3013:30Marie Goeminne - Workshop 'Dansen met de doden'

Evenement Details

Marie Goeminne – Workshop ‘Dansen met de doden’

In deze workshop maken we verbinding met ons lichaam. Via beweging onderzoeken en ervaren we hoe het omgaan met ‘dood en verlies’ in ons leeft. Iedere zondag verkennen we één lichaamsdeel – de rug, de handen, de voeten … Elk lichaamsdeel draagt een thema in zich vanwaaruit we zullen werken. De handen bijvoorbeeld staan voor ontvangen en geven, begrenzen en uitreiken. Via opdrachten, zoals geleide meditaties, gewaarwordingsoefeningen, bewegingsonderzoek en -improvisaties, zullen we het thema met en in ons lijf exploreren. We benoemen wat vertrouwd is voor ons en wat nieuw is. Wat ons steunt en plezier geeft, en wat spannend en kwetsbaar voelt. Door ons lijf te laten dansen geven we ruimte en draagkracht aan het ‘gevoelde’.

De workshop werkt enerzijds openend en verkennend rond het thema verlies. Anderzijds zijn deze bijeenkomsten erop gericht om bedding, rust en steun te kunnen ervaren in je lichaam, in jezelf en in het contact met de ander. Ieder krijgt de ruimte om op zijn eigen, unieke wijze zijn (rouw)dans te vinden. We werken zowel individueel als in duo’s en delen ons proces met elkaar.

De workshop vindt plaats op 4 zondagen, 27 september, 25 oktober, 29 november en 20 december. De groep bestaat uit max. 12 deelnemers om een sfeer van intimiteit en veiligheid te waarborgen.

Wie is Marie

Marie Goeminne is sinds haar kindertijd al gefascineerd door het menselijk lichaam. Via het lichaam kan ze zich uitdrukken, zichzelf laten zien. Ze werd danser en later choreografe. Emoties, overtuigingen en zielenroerselen ziet ze als bewegingen die via het lichaam vorm krijgen en tot uitdrukking komen. Gedurende de jaren ging ze zich meer en meer verdiepen in de wisselwerking tussen lichaam en geest. Dat leidde ertoe dat ze Boeddhisme ging beoefenen en later biodynamische psychotherapie ging studeren. Marie vindt het interessant haar danskennis met haar kennis uit de biodynamische psychotherapie te verbinden. Daarbij hebben de thema’s die ze gedurende haar workshops onderzoekt altijd een persoonlijk verhaal.

Voor wie

*wanneer je afscheid hebt moeten nemen van een dierbare (dat kan recent zijn, maar ook 30 jaar geleden);

*wanneer je verlangens hebt om meer in je lijf te zijn en dit mee te nemen in je rouwproces;

*wanneer je affiniteit hebt met dans en het thema; dood en verlies

*wanneer je verlangen voelt naar verbinding en contact met anderen in het verhaal dat je met je meebrengt.

 

Meer info over aanmelden, prijzen en locatie vindt u hier.

Meer

Tijd

27 september 2020 10:30 - 13:30(GMT+00:00)