Linnaeuskoor - Het land van mijn kinderdromen

26feb11:0012:30Linnaeuskoor - Het land van mijn kinderdromen

Evenement Details

Ons koor bestaat inmiddels dertig jaar. We zingen klassieke muziek en volksmuziek uit alle windstreken, maar ook uit het werk van Nederlandse dichters m/v van Bilderdijk tot Kopland en van Vasalis tot Hanny Michaelis. De teksten worden speciaal voor getoonzet door onze dirigent Jan-Paul van Spaendonck. Ons grootste succes tot nog toe is Linnaeus, een botanische cantate, waarin wij de biografie van onze naamgever bezingen in dertien episodes. Onze cantate heeft inmiddels geklonken in de Hortus Botanicus van Amsterdam, Utrecht en Leiden en in de kassen van de Botanische tuin Zuidas. 

Op 26 februari aanstaande zingen we een koffieconcert in de bibliotheek met de titel Het land van mijn kinderdromen, teksten van Joseph von Eichendorff (1788 – 1857) op muziek van Felix Mendelssohn, Robert Schumann, Jan-Paul van Spaendonck e.a.

Het tweede deel van het programma voert ons terug naar de vroege jaren nul, toen ons koor kennis maakte met Jan-Paul van Spaendonck die ons al twintig jaar dirigeert en die ons vertrouwd maakte met de Italiaanse liedkunst, van Lassus tot Monteverdi.

Jan-Paul van Spaendonck leidt ons koor en Vaughan Schlepp begeleidt ons op de piano. 

Meer

Tijd

26 februari 2023 11:00 - 12:30(GMT+02:00)