BÉNIN VIBRATIONS

08okt20:1521:45BÉNIN VIBRATIONS

Evenement Details

Free entrance at the door for students of dance academies (AHK/ESB/MBO Dans etc).

BÉNIN VIBRATIONS

Compagnie Walô uit Benin en Dansorganisatie le Grand Cru uit Nederland werken al 15 jaar met elkaar in training programma’s. In het kader van de Black Achievement maand presenteren zij een programma bestaande uit drie werken. Twee werken van jonge makers voortgekomen uit een choreografie traject begin dit jaar. Het derde stuk is een ouder ensemblewerk gemaakt door Le Grand Cru.

Titel: *ALGORITHME*

In het tijdperk van het internet is het blootleggen van seksualiteit op sociale netwerken, cyberpesten, en nepnieuws verontrustend. Iedereen wil er goed uitzien, succesvol zijn, het maakt niet uit of we iemand anders worden. Wat trekt ons aan en houdt ons vast in deze virtuele, valse wereld? Algorithme is een reflectie op de grenzen van intimiteit in het digitale tijdperk.

Choreografie : Lucrèce Atchade

Dansers : Lucrèce Atchade, Doegam Atrokpo, Irénée Viceho, Bonaventure Sossou

 

Titel: *Le Bien et le Mal*

Er wordt  gezegd dat tweelingen al in de baarmoeder met elkaar in oorlog zijn. Menselijke relaties bestaan voortdurend uit de wens om te domineren, onenigheid, onrechtvaardigheid en ongelijkheid. De drang om te overheersen creëert permanente conflicten, machtsmisbruik, rassendiscriminatie en hegemonie van de ene natie over de andere. Kunnen de mensen niet rechtvaardig leven in liefde, harmonie en vrede?

Choreografie: Bonaventure Sossou

Dansers : Bonaventure Sossou, Doegam Atrokpo

 

Titel : * Gendarme Couché*

In het stedelijke leven van Benin botsen oude tradities met moderne opvattingen. In Gendarme Couché (verkeersdrempel) worden beide kanten zichtbaar. Voortjagend en afremmend wordt deze dynamiek zichtbaar in een spannende fysieke dialoog waarin de complexe percussieritmes uit de Beninse cultuur samenvallen met en botsen op de pulserende pianomuziek van John Adams.

Choreografie: Feri de Geus, Noortje Bijvoets ism Rachelle Agbossou

Dansers: Rachelle Agbossou. Denise Ishola, Lucrèce Atchade, Doegam Atrokpo, Irénée Viceho, Bonaventure Sossou

 

fotocredits: Joris Jan Bos

 

 

Meer

Tijd

8 oktober 2022 20:15 - 21:45(GMT+02:00)

Klik hier voor de tickets

tickets