Jong Klassiek@West met Ana Prazeres en Pau Hernández

31okt11:3012:30Jong Klassiek@West met Ana Prazeres en Pau Hernández

Evenement Details

Iedere laatste zondagochtend van de maand Jong Klassiek @ West door studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Dit keer met Ana Prazeres en Pau Hernández een klarinet en piano duo.

 

Ana Prazeres begon op zesjarige leeftijd met klarinetlessen bij de plaatselijke harmonie in Moura, Portugal. Op 16 jarige leeftijd zette Ana haar klarinet studie voort in Lissabon bij Iva Barbosa op de Metroplolitana Specialized Music School. Gedurende haar studie in Lissabon was zij lid van Orquestra de Sopros Metropolitana en Orquestra Clássica Metropolitana.

Prazeres studeerde klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam bij Hans Colbers, Arno Piters en Harmen de Boer. Daarnaast heeft ze ook lessen gevolgd op historisch klarinet bij Frank van den Brink en basklarinet bij Davide Lattuada.

Als kamermusicus heeft de klarinettist in meerdere ensembles en samenstellingen gespeeld. Met pianist Mattias Spee en celliste Hadewych van Gent vormt ze het Goudsbloem Trio. Sinds 2021 is Ana een remplaçant bij het Orquestra Classic do Sul, in Zuid Portugal. Ze heeft orkest ervaring opgedaan bij het Nationaal Jeugd Orkest, het Nederlands Studenten Orkest, het Swellinck Orkest, het CvA Symphony Orchestra en het Sweelinck Barok Orkest.

Ana heeft prijzen en beurzen ontvangen van meerdere organisaties zoals de Stichting Eigen Muziekinstrument, het Prins Bernhard Cultuurfonds, GDA Foundation en het Willem Mengelberg Fonds. Prazeres speelt op verschillende instrumenten van Buffet Crampon Paris en Leitner & Kraus.

Pau Hernández (1997) is een opkomend pianist uit Spanje en heeft momenteel Amsterdam als uitvalsbasis. Nadat hij cum laude afstudeerde aan het conservatorium van Mallorca bij Miguel Ángel Lozano en Enrique Bernaldo de Quirós, verhuisde hij naar Barcelona om bij Denis Lossev verder te studeren aan de ESMUC. Daarnaast werd hij reeds professioneel geadviseerd door Dimitry Bashkirov, Marta Gulyas, Josep Colom en Kennedy Moretti in het bijzonder.

Pau heeft ook talloze prijzen gewonnen, waaronder de Intercentros Melomano-wedstrijd, XXII Internationale pianowedstrijd ‘Ciutat de Carlet’, XX Internationale pianowedstrijd ‘Rotary Ramon Llull’ en LVII Internationale Academie voor Spaanse muziek ‘Música en Compostela’. Momenteel volgt hij de masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij David Kuyken.

 

Toegang is gratis.

Meer

Tijd

(Zondag) 11:30 - 12:30(GMT+01:00)