Jong klassiek@west -gratis concert met Duo Era cello en harp

29mei11:3012:15Jong klassiek@west -gratis concert met Duo Era cello en harp

Evenement Details

Door studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

Ditmaal Duo Era, bestaande uit de Oekraïnse Khrystyna Kulchynska, cello en DafneParis, harp
gratis toegang

Duo Era bestaat uit de Oekraïense celliste Khrystyna Kulchynska en de Italiaanse harpiste Dafne Paris. Ze leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam waar ze momenteel studeren. Een van de sterke punten van het duo is de sfeer en de manier waarop zij hun uiteenlopende achtergronden en cultureel erfgoed (Italiaans, Nederlands, Oekraïens en Russisch) verwerken in hun muziek. De belangrijkste doeleinden van het Duo zijn de uitbreiding van het repertoire voor deze instrumentencombinatie en het creëren van interdisciplinaire performances. Momenteel werken ze aan projecten waarin muziek, beeldende kunsten en poëzie samenvloeien. Naast hun duo zijn ze actief in verschillende orkesten en ensembles en treden ze regelmatig op in de belangrijkste steden van Europa.

Krystyna Kulchynska

De Oekraïense celliste, Krystyna Kulchynska, groeide op in Oekraïne in een familie met een rijke muzikale traditie. Haar moeder is eveneens celliste. Krystyna hield meteen van dit instrument en kreeg de eerste cellolessen van haar moeder.

Op achtjarige leeftijd begon zij haar studie in haar geboortestad Rivne. Vanaf 2011 studeerde zij aan de Specialized Music School M. Lysenko te Kiyv. Vanaf 2014 volgde zij lessen aan de National Music Academy van Oekraïne n.a. P.Tchaikovsky bij Elena Chervova.

Als soliste nam Krystyna deel aan verscheidene festivals zoals het Festival of Classic Music in Dzenzelivka, Oekraïne (2014 – 2015), het Music Festival and Master Class Course in Pila (Polen), met Prof. Denise Severin en de beroemde Russische cellist Alexander Neustroev (2015).

Zij volgde belangrijke masterclasses bij Alexander Gebert, Michael Sanderling en Natalia Khoma. Krystyna verbeterde haar professionele vaardigheden in het kader van projecten bij het Rivne Regional Chamber Orchestra (2014), het ‘Concert Agency’;Collegium Musicum Orchestra in Lviv (2014 – 2017) en in de National Music Academy van Oekraïne, in samenwerking met verschillende kamermuziek ensembles (2014 -2017) en bij de Neue Philarmonie in München (2017 – 2018). Sinds 2018 vervolgt zij haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Dafne Paris

Dafne Paris begon haar harpstudie aan het Conservatorio A. Casella in L’Aquila (Italië) en zet haar studie voort bij Erika Waardenburg en Sandrine Chatron aan het Conservatorium van Amsterdam. Bovendien voldge zij masterclasses bij musici als Frederique Cambreling, Gwyneth Wentink, Masumi Nagasawa en Anneleen Lenaerts.

Zij maakte deel uit van het jeugdorkest van de Accademia Nazionale di Santa Cecilia in Rome, waarmee ze o.a. optrad in het kader van prestigieuze evenementen, zoals een Kerstconcert in deTweede Kamer en het Festival van Ravello.

Zij werd uitgenodigd om op te treden met verschillende internationale orkesten, o.a. het orkest van het Staatsconservatorium van Kazan (Rusland), het PalatinaKlassik-Vokalensemble Philharmonischer Chor an der Saar (Duitsland), het Roma Sinfonietta – het orkest van de Oscarwinnaar Ennio Morricone -, het Caravaggio Orkest, het kamerorkest Roma Classica en het Symfonieorkest Conservatorium van Amsterdam.

Samen met het Orchestra Nuovaklassica verzorgde zij didactische concerten voor kinderen in Rome.

Zij gaf concerten als soliste en in verschillende kamermuziekensembles, o.a. in het Auditorium Parco della Musica in Rome, in de Vatikaanse Tuinen, voor de William Walton Foundation op Ischia en in het Muziekgebouw te Amsterdam. Sinds vorig jaar is zij producent van Entrée Junior en organiseert ze Instrumententuinen in het Concertgebouw na afloop van kinderconcerten.

Meer

Tijd

29 mei 2022 11:30 - 12:15(GMT-11:00)