Jong Klassiek@West

29jan11:0012:30Jong Klassiek@West

Evenement Details

Zondagochtendconcert door studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Ditmaal met Bailmerduo: Pedro Correia da Silva (saxofoon), Luís Abreu de Lima (piano)

Het Bailmer Duo is een kamermuziek ensemble op piano en saxofoon. Het duo bestaat uit twee jonge Portugese muzikanten die momenteel studeren aan het Conservatorium van Amsterdam, aan de klassieke afdeling. Zij willen hun passie en bewondering voor de fado, die als onaantastbaar cultureel erfgoed wordt beschouwd, delen en tegelijkertijd het standaard en moderne repertoire verkennen dat voor hun setting is geschreven of gearrangeerd.
Het is geen toeval dat de naam Bailmer voortkomt uit een Portugese vertaling van de oorspronkelijke term Bijlmer, een wijk waar beide musici ooit hebben gewoond. Opgericht door Luís Abreu de Lima en Pedro Correia da Silva wil dit duo hun kunst tonen door middel van creatieve optredens in Portugal en Nederland om zo hun muzikale identiteit in verband te brengen met een culturele fusie tussen beide landen.

Programma

Traditioneel repertoire
C. Debussy – Petite Suite (bewerkt voor saxofoon en piano door Jun Nagao)
I. En Bateau
II. Cortège
III. Menuet
IV. Ballet
M. Ravel – Stuk en forme de Habanera
G. Fauré – Pièce pour Saxophone Alto et Piano (Arr. Th. Doney)
Fados
Alain Oulman – Vagamundo
Alain Oulman – O Cochicho
Alain Oulman / António Feliciano De Castilho – Pedro Gaiteiro

Caco Velho – Barco Negro (Mãe preta)

 

Meer

Tijd

29 januari 2023 11:00 - 12:30(GMT+02:00)