Jong Klassiek @ West met Carlos Marin Rayo en Lisette Anna Carlebur

28nov11:3012:30Jong Klassiek @ West met Carlos Marin Rayo en Lisette Anna Carlebur

Evenement Details

Iedere laatste zondagochtend van de maand Jong Klassiek @ West door studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

 

Dit keer met Carlos Marin Rayo en Lisette Anna Carlebur een viool en piano duo.

 

Carlos Marín Rayo (Madrid, 1994) studeert aan het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Frank van de Laar. Daarvoor studeerde hij aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en in Madrid (Spanje). In Spanje volgde hij lessen van o.a. Mariana Gurkova, Joaquín Soriano, Graham Jackson en Nino Kereselidze. Hij is prijswinnaar van verschillende concoursen zoals de Young Pianist Foundation in Amsterdam (2e prijs, 2019); Euterpe International Piano Competition in Corato, Italië (1e prijs, 2016); Ciudad de Albacete Jeunesses Musicales Competitie in Albacete, Spanje (1e prijs, 2016); Marisa Montiel – Ciudad de Linares Competitie in Linares, Spanje (1e prijs, 2018). Carlos treedt regelmatig op in belangrijke concertzalen en op festivals in Spanje zoals het Auditorio Nacional, Teatros del Canal, Fundación Juan March (Madrid), Palau de la Música (Valencia), Miguel Delibes Auditorium (Valladolid) en Festival de Segovia. Carlos trad ook op in Portugal, Italië, Duitsland, Nederland (Muziekgebouw aan t’IJ, Muziekgebouw Eindhoven, De Oosterpoort Groningen), Zwitserland, Oostenrijk, UK, USA en Australia. Als solist speelde hij werken o.a. Rachmaninov, Tsjaikovski, Liszt, Beethoven, Chopin, Mozart, Stravinsky en Sjostakovitsj.

Lisette Anna Carlebur is een Nederlandse violiste, meest bekend om haar unieke klank. Ze begon met vioolspelen op haar vijfde jaar. Tijdens haar studie kreeg ze les van violisten Jussi Paananen en Lex Korff de Gidts. Inmiddels is Lisette afgestudeerd voor haar Master-opleiding en studeerde bij zeer bekende violisten: Maria Milstein en Mathieu van Bellen in Amsterdam en Professor Elisabeth Kufferath in Hannover. Gedurende haar opleiding heeft ze ook Barokviool lessen ontvangen van Shunske Sato en Sayuri Yamagata evenals Klassieke Zanglessen van Roswitha Bergmann.

Vanaf jonge leeftijd werd Lisette erkend als een opkomend talent. Op haar tiende jaar ontving ze de ‘Kristalhelder’ prijs en op haar dertiende werd ze gescout om auditie te doen voor de Jongtalent Klas van het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Sindsdien heeft ze vele prijzen ontvangen, onder andere de eerste prijs op het ‘Rijnlands Muziekconcours’, de derde prijs op het ‘Prinses Christina Concours’ en de tweede prijs op het ‘Britten Vioolconcours’.

Lisette is uitgenodigd om talrijke concerten te geven op veel belangrijke locaties in Nederland, zoals het ‘Concertgebouw’, ‘Muziekgebouw aan ’t IJ’ en ‘Tivoli Vredenburg’, maar ook in Spanje, Duitsland en Mexico. In 2013 werd ze geselecteerd om samen met leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest het geweldige sextet in Bes-majeur van Brahms te spelen en uit te voeren op ‘Kasteel Amerongen’ en in 2016 werd Lisette uitgenodigd door de Nederlandse ambassade in Mexico vele concerten te geven op belangrijke locaties, zoals ‘Museo Nacional de Arte’, gedurende een tour door Mexico en om Masterclasses te geven aan jonge muzikanten in Ciudad Juárez. In 2017 werd ze gevraagd één van de strijkers te zijn die samen met de immens populaire 2CELLOS gingen optreden in het ‘Muziekgebouw aan ’t IJ.’

Toegang is gratis.

Meer

Tijd

28 november 2021 11:30 - 12:30(GMT+02:00)