Jong Klassiek: Human Nature The Elemental Piano met Sean Morgan- Rooney

19sep11:3012:30Jong Klassiek: Human Nature The Elemental Piano met Sean Morgan- Rooney

Evenement Details

“Human/Nature: The Elemental Piano”, verkent de connecties tussen de natuurlijke wereld om ons heen en de emotionele wereld in onszelf. Het programma bestaat uit een selectie van kleurrijke en virtuoze composities uit de 20e eeuw: Ravel’s Miroirs, Berg’s Sonata Opus 1 and Stravinsky’s Firebird Suite.

Seán Morgan-Rooney komt uit County Down in Noord Ierland. Als solist trad Seán op met verschillende Ierse symfonieorkesten, waaronder het RTÉ National Symphony Orchestra en het Ulster Orchestra. Onlangs maakte hij zijn recitaldebuut in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam waar hij Liszts Sonate in b mineur ten gehore bracht.
Seán studeerde bij John O’Conor aan de Royal Irish Academy of Music in Dublin. Daarna volgde hij zijn bachelorstudie bij professor Christopher Elton aan de Royal Academy of Music in Londen en later zijn masterstudie bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam. Aan dit instituut was hij vervolgens de eerste student die een Artist Certificate ontving.
Seán ontving de Charles J. Brennan-prijs op de 10e internationale pianoconcours van Dublin en dit jaar is hij één van de vier laureaten van de prestigieuze prijs “Dutch Classical Talent.”

Programma:
Luciano Berio: Wasserklavier
Alban Berg: Sonate Opus 1
Luciano Berio: Luftklavier
Maurice Ravel: Miroirs

i) Noctuelles
ii) Oiseaux Tristes
iii) Une Barque sur L’Océan
iv) Alborada del Gracioso
v) La Vallée des Cloches

Luciano Berio: Feuerklavier
Stravinsky/Agosti: The Firebird Suite

i) Danse Infernale
ii) Berceuse
iii) Finale

Toegang is gratis.

 

Meer

Tijd

19 september 2021 11:30 - 12:30(GMT+02:00)