Cineblend Café - Generatie PA

17jun19:0021:15Cineblend Café - Generatie PA

Evenement Details

Cineblend Café is een terugkerende documentaire avond over culturele diversiteit in de FilmHallen en in Café Belcampo.
Na afloop van de vertoning van Generatie PA is er een nagesprek in Belcampo  met Bibi Fadlalla en de drie hoofdrolspelers.

GENERATIE PA

Hoe leer je een man te zijn als je zelf geen vaderfiguur in je leven hebt gehad? Mich (aka YMP), Jay (aka Big Jayzus) en Ruwhel zijn drie muzikanten en toegewijde vaders uit Rotterdam Zuid. Omdat ze opgroeiden zonder hun vaders, moesten ze van jongs af aan alles zelf uitzoeken. Nu ze hun eigen kinderen opvoeden, doen ze er alles aan om de generationele spiraal te doorbreken. De vaders vormen een broederschap, een hechte groep waarin de mannen rauw en ongefilterd hun mening geven. Een intiem portret van mannelijkheid, kwetsbaarheid en vaderschap.

 

Biografie en filmografie regisseur Bibi Fadlalla

 Bibi Fadlalla (Cairo, 1978), is een Soedanees-Nederlandse filmmaker, die documentaires en video-installaties maakt. Ze studeerde Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en Documentary Media Studies aan de New School in New York.

Ze maakte documentaires als Zwarte Piet en ik uitgezonden door de NTR in 2012, Dat Haar! uitgezonden door de NTR in 2016, Kendis uitgezonden door AVROTROS in 2017 en Father Figure uitgezonden door de NTR in 2019. Haar film De Vrouwen van mijn Land uitgezonden door de NTR in 2020, over kunstenaar Raquel van Haver, werd in 2021 genomineerd voor het Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire.

Meer

Tijd

17 juni 2024 19:00 - 21:15(GMT+00:00)

Toegang

13,50 met Cineville 0,00

Klik hier voor de tickets

Tickets here!