When:
14/04/2018 @ 20:15 – 21:45
2018-04-14T20:15:00+02:00
2018-04-14T21:45:00+02:00
Cost:
Voorverkoop (via Stager, incl. € 1 servicekosten): € 17 € 15 (voor stadspashouders) € 10 (voor studenten) Aan de deur: € 18 € 15 (voor stadspashouders) € 10 (voor studenten)
Contact:
Teresa Pinto Q.Art

INSTRUMENTALITEIT

Programma
Xcuse me while I kiss the sky ~ Pedro Junqueira Maia
Vloeibare herinneringen voor solo waterphone en live loops ~ Luís Bittencourt
Nieuwe compositie (wordt binnenkort omschreven) – absolute première ~ Luís Bittencourt
Water Music for solo water percussion ~ Tan Dun (bewerking/arrangement van Luís Bittencourt)

Sinopsis
De muziekinstrumenten van de 21e eeuw verschillen in meerdere opzichten van die van de voorgaande tijdperken: onder andere wat betreft de verschijningsvorm, de functionaliteiten, uitvoeringstechnieken, de sonoriteit. Ons begrip van het begrip ‘instrument’ heeft echter geen gelijke tred gehouden met het ritme van deze veranderingen en de onverenigbaarheid met de hedendaagse instrumentaties werpt fundamentele vragen op over de identiteit van het muziekinstrument in de huidige tijd: Wanneer (en waarom) is iets een muziekinstrument?
en wanneer (en waarom) is het dat niet?

Dit programma van Luís Bittencourt wil het begrip muziekinstrument uitbreiden en de toeschouwer het idee van de instrumentaliteit voorleggen, de mogelijkheden van een bepaald voorwerp om als muziekinstrument te worden toegepast. Bij dit concert worden gewone en ongewone voorwerpen gebruikt met een grote variatie aan technieken en sonoriteit. Deze laten de instrumentaliteit van deze materialen als slaginstrument zien in verschillende werken en compositiestijlen.