Achter de Coulissen – 13:00

Nieuwsgierig naar aanstormend operatalent? In deze interactieve sessie wordt een tipje van de sluier opgelicht over wat het eigenlijk betekent om operazanger te zijn. Wat moet een zanger allemaal kunnen en hoe train je dat? Het publiek kan meedoen met een warming up en vragen stellen aan de jonge zangers en de coaches van de Performing Opera Summer School. Er is natuurlijk ook veel muziek! De zangers presenteren een aantal scènes waar ze aan gewerkt hebben.

Musici: Performing Opera Summer School

Maria by Callas – 14:30 – LOCATIE: DE FILMHALLEN

De documentaire Maria By Callas vertelt het levensverhaal van de bekende Amerikaans-Griekse operazangeres Maria Callas aan de hand van nooit eerder vertoonde video’s en foto’s. De documentaire toont veertig jaar na haar dood persoonlijke Super 8-films, eigen live-opnames, intieme brieven en zeldzame archiefbeelden waarin Maria Callas voor het eerst in kleur achter de schermen te zien is. Naast Callas zijn ook Aristoteles Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint Laurent, J.F. Kennedy, Luchino Visconti, Winston Churchill, Grace Kelly en Liz Taylor te zien in de film. Maria By Callas is een intiem portret van de beroemdste sopraan uit de twintigste eeuw.

De film Maria by Callas duurt in totaal 113 minuten. Voorafgaand aan de film wordt de korte film She Flies by Night van Flynn von Kleist en Luke Deane vertoond, die op 14 augustus tijdens het Grachtenfestival in premiere ging.

Na afloop gaan de artistiek leiders, David Prins en Elsina Jansen, en de zangers van de Performing Opera Summer School in gesprek over Maria by Callas en wat Maria Callas heeft betekent en nog steeds betekent. 

MARIA BY CALLAS – bioscooprelease 13 september – bekijk hier de trailer

Tickets:
Achter de Coulissen (€ 8)
Maria by Callas (€ 10)
Combiticket (€ 15)