When:
01/12/2017 @ 20:30 – 22:00
2017-12-01T20:30:00+01:00
2017-12-01T22:00:00+01:00
Where:
Entresol
Cost:
Toegang: € 10
Contact:
First Fridays

Sinds september 2016 organiseert Café Belcampo i.s.m. First Fridays Amsterdam elke eerste vrijdag van de maand het dansprogramma “First Fridays Dance”. Het publiek kan op deze avonden komen genieten van verschillende dans optredens in een breed scala van dansstijlen.

. Emma Evelein groepEmma Evelein is afgestudeerd aan de urban/contemporary opleiding van de Hogeschool van de Kunsten Amsterdam. Naast het dansen in gezelschappen en projecten in Europa en Israel, choreografeert ze dans voor op toneel, in films, videoclips en commercials. Haar stijl is te herkennen aan de pure, snelle maar ook zachte bewegingen en rauwe dansintensie waar het om eerlijkheid en contact met elkaar gaat. De groep die vanavond gaat optreden werkt samen maar zijn ook apart van elkaar bezig in het werkveld in gezelschappen, dansprojecten, kindervoorstellingen, in bands, als zanger(es), choreografen, fotograferen en in musicals

Dance Connects Dance Company, een dansgezelschap van oudere en jonge dansers, laat een preview zien van de voorstelling PLEASE HANDLE WITH CARE, een stuk over breekbaarheid, over kracht en kwetsbaarheid van de ouderdom.

Na de voorstelling zal choreograaf Floortje Rous in gesprek gaan met het publiek. “Waarom zouden ouderen zich op toneel moeten laten zien?”, “Hoe kan dans welzijn bij ouderen bevorderen?” en “Wat kunnen ouderen betekenen voor de ontwikkeling van de moderne danskunst?”. 

Zowel de dansers en makers zelf als het publiek wordt om een reactie gevraagd om de interactie tussen beiden te stimuleren. Het publiek krijgt tevens de gelegenheid om kritische vragen te stellen en feedback te geven op de voorstelling. 

Toegang: € 10,00

Kijk voor meer info over First Fridays Amsterdam op: https://www.facebook.com/FirstFridaysAmsterdam/