When:
07/05/2017 @ 20:00 – 21:00
2017-05-07T20:00:00+02:00
2017-05-07T21:00:00+02:00
Cost:
€ 15,-
Contact:
Het Amsterdams Andalusisch Orkest

“Moriscos Underground” is een muzikale voyage langs de Middellandse Zee. Verloren mystieke repertoires en verhalen uit de Iberische peninsula maken revival mee. Samen met gerenommeerde namen gaat het Amsterdams Andalusisch Orkest op ontdekkingstocht waar het rijke muzikale verleden in verschillende etappes worden gepresenteerd op podia in Nederland en Marokko. Dit programma gaat terug naar de muzikale bronnen en heet: Fuente.

Met Fuente duikt het Amsterdams Andalusisch Orkest in de rijke geschiedenis van Al Andalus (hedendaags Zuid-Iberië). Het orkest gaat op zoek naar muzikale bronnen waar de poëzie en muziek een bijzondere symbiose vormden. Voor dit programma ontvangt het orkest het Al Armawi kwartet dat onder leiding van Omar Metioui (Tanger, Marokko) staat.
Niemand uit de Maghreb weet de essentie van de muziek uit Al Andalus zo ragfijn te spelen als udvirtuoos Omar Metioui. Met zijn kwartet weet hij de Andalusische muziek in de meest pure vorm te spelen. Zijn minimalistische bezetting zorgt voor een intense muzikale kleur waar de grenzen vervagen en de muziek uit Al Andalus de bron van verbinding is. De artistieke omlijsting wordt aan de hand van vertellingen versterkt. Storytellers gaan in op de thema’s van de poëzie zoals onderdrukking, vrijheid, liefde voor de mens en natuur. Zij weten hiermee de verbinding met hedendaagse uitdagingen te leggen en de bijbehorende betekenis over te brengen.
Toegang; € 15,-
Reserveren via: reservations@cafebelcampo.nl
Kijk voor meer informatie op: www.andalusvoices.nl & https://www.facebook.com/amsterdamsandalusischorkest/