Mar
23
Fri
Laura Bernasconi Dance @ Entresol
Mar 23 @ 20:30 – Mar 24 @ 21:45
Laura Bernasconi Dance @ Entresol

De uit San Francisco afkomstige danseres, docente en choreografe Laura Bernasconi is reeds jaren een gerenommeerde gastartiest in Nederland. Samen met een groep van locale en internationale dansers presenteert zij  een aantal werken, met invloeden uit o.a. klassiek ballet, Indiase dans en acrobatische yoga.

Mar
24
Sat
Castor en Pollux: De Sterrentweeling Gratis kindervoorstelling
Mar 24 @ 10:30 – 11:30
Castor en Pollux: De Sterrentweeling Gratis kindervoorstelling

Een muzikale kindervoorstelling rond de mythes over het sterrenbeeld Tweeling. 

Kijk je ’s avonds wel eens naar de sterren? Ken je misschien zelfs een paar sterrenbeelden? Achter elk sterrenbeeld schuilt een oeroud verhaal. Het Epos Ensemble neemt je mee in zo’n verhaal in hun voorstelling over Castor en Pollux, van het sterrenbeeld Tweeling. Deze broertjes willen allebei niets liever dan een held worden. Ze vragen zich af: wanneer ben je een held? Wat moet je daarvoor doen? En wat als ze allebei een held willen worden, kan dat eigenlijk wel?

Het kwintet laat met de spannende muziek van componist Fredriksson horen hoe de Tweeling op avontuur gaat. De musici spelen op fluithoboklarinetfagothoorn, vijf klassieke blaasinstrumenten.

Theatermaakster Iris van der Ende schreef het verhaal dat ze baseerde op de Griekse mythen.

Samen verweven ze verhaal en muziek, met als resultaat een boeiende muzikale vertelvoorstelling voor jong en oud.

Gratis toegang
Leeftijd: 9 t/m 109 jaar 
Scholen: voor scholen is er een lespakket beschikbaar

Mar
25
Sun
Gratis Brunchconcert: Duo Ebano @ Entresol
Mar 25 @ 11:30 – 12:30
Gratis Brunchconcert: Duo Ebano @ Entresol

Een keer per maand wordt er in Café Belcampo een gratis brunchconcert georganiseerd, waarbij klassieke muziek uit alle windstreken ten gehore wordt gebracht!

Met deze keer Duo Ebano (Marco Danesi / Paolo Gorini)
After many years of friendship we decided to share, besides the common interests in life, a professional music experience in Milan. This is how Duo Ebano was born.

Due to Marco’s experience in New York Duo Ebano went through a pause period. This gave us, despite the distance, the opportunity to grow musically and work on new projects that have been developed since the Duo met again and settled in Amsterdam in 2015.

 

Kindervoorstelling OBA: Meneer Bork zoekt een woord @ Entresol
Mar 25 @ 12:30 – 13:30
Kindervoorstelling OBA: Meneer Bork zoekt een woord @ Entresol

Een muzikale theater voorstelling waarin hardop wordt nagedacht over de wonderen van taal. Meneer Bork houdt erg van rust en regelmaat, maar wel raakt hij af en toe de weg kwijt, vergeet soms waarvoor hij de deur uit ging en haalt de namen van mensen en dingen door elkaar. Woorden verwarren hem steeds vaker. Hij zou zo graag willen vertellen hoe hij zich voelt, maar heeft geen woord dat dit lijkt te beschrijven. Dus hij gaat op zoek naar dat woord.

Meneer Bork zoekt een woord is een filosofisch georiënteerde voorstelling voor kleuters, waarin ook daadwerkelijk met ze van gedachten wordt gewisseld. Publiek wordt niet alleen gevraagd mee te denken over het woord dat Meneer Bork zoekt om zijn gevoel uit te drukken, maar we gaan ook samen nadenken over wat een woord eigenlijk is; Wie bedenkt woorden? Waar komen ze vandaan? Zijn woorden van iedereen? Hoeveel woorden zijn er eigenlijk en bestaat er voor alles dat je kent een woord?

Tekst: Mariëlle van Sauers
Regie: Rob de Kuiper
Spel: Gustav Borreman en Bente Jonker
Compositie: Janfie van Strien
Filosofie: Rod Hageman
Vormgeving: Moniek Spaans en Sanders Decorbouw
Kleding: Jiska van Vliet
Techniek: Bas Steenstra
Zakelijke leiding: stichting i-2,3/ Bas Steenstra

Na een succesvol tournee in 2016/2017 langs theaters met zowel vrije- als schoolvoorstellingen is de voorstelling ook weer te zien in het toneelseizoen van 2017/2018.

Geschikt voor BSO groepen 1 t/m 3, bibliotheken alsook voor bijzonder onderwijs in de leeftijd van 4-8 jaar.

Mede mogelijk gemaakt met steun van het Fonds voor de Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst en het VSB fonds. Met dank aan stichting 2 Turven Hoog en stichting Lezen & Schrijven. 

Mar
27
Tue
Lezing Ons Amsterdam: “Petersburg, Roem der Hoven” door Harry Donga @ Entresol
Mar 27 @ 20:00 – 21:30
Lezing Ons Amsterdam: “Petersburg, Roem der Hoven” door Harry Donga @ Entresol

Christoffel van Brants kocht in 1709 een buitenplaats met 20 hectare land aan de Vecht tegenover Nigtevecht. Hij liet hier door de architect Simon Schijnvoet een van de mooiste buitenplaatsen aan de Vecht aanleggen waarvan de tuinen legendarisch werden. Beroemd werd ook het bezoek van tsaar Peter de Grote en zijn gemalin tsarina Alexandra aan deze buitenplaats waarvan de naam natuurlijk al veelzeggend was. Dit bezoek en de prachtige tuinen zijn in 1717 vereeuwigd door de graveur Stoopendaal. Twaalf van deze gravures verschenen in het beroemde boek De Zegepraalende Vecht. Kortgeleden is een tweede serie hand ingekleurde gravures ontdekt en deze is nu in full-color gepubliceerd in een nieuw boek over de buitenplaats met de titel Petersburg, Roem der Hoven. Als een van de initiatiefnemers en medeauteur wil Harry Donga graag het spannende verhaal van Petersburg vertellen. Ook hoe het verdwenen is en wat er nog van te zien is.

Adres: Bibliotheek De Hallen (bovenzaal, er is geen lift aanwezig), Hannie Dankbaarpassage 10, ingang Tollensstraat (tram 7 en 17 Ten Katestraat, tram 3 en 12 Kinkerstraat)
Bijzonderheden: Parkeren: € 3,00 per uur.
Kosten voor leden: € 0,00. Kosten voor niet-leden: € 5,00.

Voor deze activiteit hoeft u niet te reserveren. U bent van harte welkom.

 
Mar
28
Wed
Bijbeltafel Nassaukerk door Klaas Holwerda @ Tramhalte
Mar 28 @ 19:00 – 21:00
Bijbeltafel Nassaukerk door Klaas Holwerda @ Tramhalte

De Bijbeltafel is een bijeenkomst georganiseerd door de Nassaukerk met als thema: de bijbel lezen als cultureel erfgoed, zonder claim of taboe. Door de eeuwen heen hebben verhalen uit de bijbel tot de verbeelding gesproken en kunstenaars geïnspireerd. Wat kunnen deze eeuwenoude verhalen ons ook vandaag de dag nog vertellen?

Bijbelkenner Klaas Holwerda zorgt voor deskundige begeleiding en geeft achtergrondinformatie bij details die vragen oproepen omdat ze bijvoorbeeld verwijzen naar een cultuur die voorbij is.

Toegang: normaal € 5,- / met stadspas € 2,-
Aanmelden kan via: reservations@cafebelcampo.nl of holwerda@nassaukerk.nl
Kijk voor meer info op: www.nassaukerk.nl/bijbeltafel & https://www.facebook.com/KunstvespersNassaukerk

Mar
31
Sat
Laura Bernasconi Dance @ Entresol
Mar 31 @ 20:30 – Apr 1 @ 21:45
Laura Bernasconi Dance @ Entresol

De uit San Francisco afkomstige danseres, docente en choreografe Laura Bernasconi is reeds jaren een gerenommeerde gastartiest in Nederland. Samen met een groep van locale en internationale dansers presenteert zij  een aantal werken, met invloeden uit o.a. klassiek ballet, Indiase dans en acrobatische yoga.

Apr
1
Sun
Jazz on Sunday – The Library Sessions @ Café
Apr 1 @ 15:30 – 18:00
Jazz on Sunday - The Library Sessions @ Café

Het eigen Jazz muziek evenement van Café Belcampo; “The Library Sessions”.
Loop tijdens de The Library Sessions gezellig binnen bij Cafe Belcampo en geniet van een muzikale zondag namiddag en een glaasje wijn, bier of fris. 

Toegang: gratis, reserveren niet nodig. 

Apr
6
Fri
First Fridays Dance @ Entresol
Apr 6 @ 20:30 – 22:00
First Fridays Dance @ Entresol

Elke eerste vrijdag van de maand presenteert Café Belcampo i.s.m. First Fridays Amsterdam het dansprogramma “First Fridays Dance” . Het publiek kan op deze avonden komen genieten van verschillende dansoptredens in een breed scala van dansstijlen.

Apr
8
Sun
Haydn op Zondag @ Entresol
Apr 8 @ 12:00 – 13:00
Haydn op Zondag @ Entresol

Haydn op zondag is een maandelijks project waarbij beroepsmusici, conservatoriumstudenten en goede amateurs bijeenkomen om binnen tweeënhalf uur een symfonie van Joseph Haydn in te studeren onder leiding van dirigent Bastiaan Witsenburg.

De openbare repetitie begint om 10.00 en de uitvoering is om 12.00. 

Heb je meer vragen of wil je een keer meespelen bij Haydn op zondag? Mail dan naar haydnopzondag@gmail.com.

Apr
15
Sun
Kindermuziekfestival Muziekpakhuis in Café Belcampo en De Hallen
Apr 15 @ 13:00 – 17:00

Jonge leerlingen van het Muziekpakhuis geven een aantal heel leuke en diverse concerten weg tussen 13u00 en 17u00 in Café Belcampo en in de Hallen, Amsterdam West!
 
De toegang is vrij, kom jij ook?!

Toegang: gratis

Salsa op Zondag @ Entresol
Apr 15 @ 18:00 – 22:00
Salsa op Zondag @ Entresol

Op deze zondag een gezellige Salsa en Bachata avond, georganiseerd door dansschool Swing Latino. Met DJ’s El Che en El Caliche én een Bachata dansworkshop die verzorgd wordt door Bachata Flow Dance Company!

Toegang: € 10,00 inclusief de Bachata dansworkshop
Reserveren via: info@swinglatino.nl of jorge@swinglatino.nl
Kijk voor meer informatie op: www.swinglatino.nl

Apr
16
Mon
Salon Lunaire @ Café
Apr 16 @ 20:00 – 22:45
Salon Lunaire @ Café

Salon Lunaire is een  maandelijkse culturele happening vol verrassende optredens, eigenzinnige presentaties en inspirerende  ontmoetingen. Tijdens Salon Lunaire worden kunstzinnige eieren gelegd en uitgebroed of bestaande broedsels voorzien van ‘nieuwe veren’. Muziek, theater, poëzie, literatuur en soms ook audiovisuele en beeldende kunst wisselen elkaar snel af of komen samen in nieuwe, ‘kruisbestoven’ vormen. Hier tussendoor is er gelegenheid voor alle aanwezigen, creatievelingen en publiek, om met elkaar in gesprek te gaan bij een drankje. Wat zij daarbij allemaal gemeen hebben, is hun liefde voor kunst, cultuur en de bevlogen scheppers en scheppingen daarvan. Initiator, organisator en presentator van Salon Lunaire is Lasca ten Kate.

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/groups/salonlunaire/ 
Toegang is gratis.

Apr
22
Sun
Jazz on Sunday – The Library Sessions @ Café
Apr 22 @ 15:30 – 18:00
Jazz on Sunday - The Library Sessions @ Café

Het eigen Jazz muziek evenement van Café Belcampo; “The Library Sessions”.
Loop tijdens de The Library Sessions gezellig binnen bij Cafe Belcampo en geniet van een muzikale zondag namiddag en een glaasje wijn, bier of fris. 

Toegang: gratis, reserveren niet nodig. 

Apr
26
Thu
Amsterdam Language Café @ Café
Apr 26 @ 19:00 – 23:00
Amsterdam Language Café @ Café

Language lovers. What better way to spend your Friday evening than meeting nice people and practicing your favorite languages?
16 March event is a ‘Potluck Edition’!

 

 

Ticket: €4,-

For more information see: www.facebook.com/amsterdamlanguagecafe

May
6
Sun
Jazz on Sunday – The Library Sessions @ Café
May 6 @ 15:30 – 18:00
Jazz on Sunday - The Library Sessions @ Café

Het eigen Jazz muziek evenement van Café Belcampo; “The Library Sessions”.
Loop tijdens de The Library Sessions gezellig binnen bij Cafe Belcampo en geniet van een muzikale zondag namiddag en een glaasje wijn, bier of fris. 

Toegang: gratis, reserveren niet nodig. 

May
20
Sun
Jazz on Sunday – The Library Sessions @ Café
May 20 @ 15:30 – 18:00
Jazz on Sunday - The Library Sessions @ Café

Het eigen Jazz muziek evenement van Café Belcampo; “The Library Sessions”.
Loop tijdens de The Library Sessions gezellig binnen bij Cafe Belcampo en geniet van een muzikale zondag namiddag en een glaasje wijn, bier of fris. 

Toegang: gratis, reserveren niet nodig.